ДБР викрило масштабну лабораторію з виробництва наркотиків на Буковині

Під час обшуків у лабораторії виявили 5 тисяч доз амфетаміну

У Чернівецькій області ДБР викрило нелегальну лабораторію із виробництва амфетаміну. Наркотики продавали по всій території України. За даними правоохоронців, до схеми були долучені близько 500 закладчиків. Одного з торговців наркотиками у масштабних розмірах вже затримали.

Як у четвер, 29 вересня, повідомила прес-служба ДБР, нелегальна лабораторія у промислових масштабах виготовляла амфетамін, який потім продавали в усіх регіонах України, в тому числі у прифронтових районах.

«Продаж наркотичних засобів відбувався через месенджери, потім їх передавали за допомогою «закладок» чи поштових відправлень. Слідством встановлено близько півтисячі фактів відправлення наркотичних засобів через поштових операторів», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі ДБР уточнюють, що правоохоронці провели обшуки за місцем виготовлення й зберігання психотропів, а також у помешканнях фігурантів справи. Наразі вилучили лабораторне обладнання та прекурсори, цистерни з реагентами, які використовують для виготовлення психотропних речовин та понад 5 тисяч готових доз амфетаміну.

Крім того, одного з реалізаторів затримали під час продажу чергового пакунку з наркотиками. Відомо, що торговець гуртові закупки у лабораторії та перепродавав наркотики. Затриманому вже повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 ККУ). Загалом до функціонування нелегальної лабораторії було залучено приблизно 10 людей. Наразі правоохоронці встановлюють усіх причетних до схеми.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter