Військове командування РФ призупиняє відправку нових підрозділів в Україну, – Генштаб

Командування РФ тимчасово призупиняє відправку нових вже сформованих підрозділів на фронт

Військове командування РФ тимчасово призупиняє відправку нових вже сформованих підрозділів на фронт. Це частково пов’язано з масовими відмовами добровольців брати участь у війні проти України, повідомили в Генштабі Збройних сил України.

«Військове командування Російської Федерації призупиняє відправку нових вже сформованих підрозділів на територію України. Поточна ситуація на театрі бойових дій і недовіра до вищого командування змусили велику кількість добровольців категорично відмовитися від перспективи служби в бойових умовах», – розповіли в Генштабі.

Зазначається, що на ситуацію також вплинула інформація про кількість загиблих російських військових з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

У Генштабі розповіли, що кількість «відмовників» зросла і через ставлення до поранених. У госпіталях РФ навмисно спрощують діагнози і характер травм, щоби якомога швидше повернути військових на фронт.

У зведенні Генштабу зазначено, що Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Миколаївка Друга, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила сім ударів – уражено п’ять опорних пунктів та місць зосередження живої сили і техніки, знищено дві позиції засобів протиповітряної оборони противника.

На звільнених територіях триває зачистка. Правоохоронці фіксують масові злочини ворога на українській землі, факти порушення міжнародного гуманітарного права та правил ведення війни.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter