Окупанти на півдні намагаються вести переговори про здачу в полон

Російські окупаційні війська на південному напрямку намагаються вести переговори зі Збройними силами України про здачу в полон. Про це заявила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, повідомляє «24 канал».

«Намагаються вести переговори про умови того, як вони складуть зброю і перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права», – заявила вона.

За її словами, російські офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції будь-яким способом, який до того часу буде доступний окупантам.

Так, війска РФ можуть повернутися назад до своїх або скласти зброю і « вийти з бойової гри», оскільки вони досі сприймають це як «спецоперацію».

«Є вже такі певні розхитування і деморалізація, настільки глибокі, що навіть командування усвідомлюють, що їм далі рухатися нікуди», – підкреслила Гуменюк.

Кілька днів тому в оперативному командуванні «Південь» повідомили, що українські воїни продовжують контрнаступ на Херсонщині і вже просунулись на декілька десятків кілометрів. Найближчим часом командування обіцяє розповісти, які населені пункти були звільнені від російських окупантів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter