Україна звільнила більше територій за декілька днів, ніж Росія захопила з квітня, – ISW

Під час контрнаступу на Харківщині ЗСУ проникли на окуповані території на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях і звільнили понад 3000 км2 за останні п’ять днів. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Харківському напрямі український контрнаступ розбиває російські сили та руйнує північну донбаську вісь Росії. Російські війська не ведуть контрольованого відходу і спішно тікають із південного сходу Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюма.

Аналітики ISW зазначають, що українці за ці дні звільнили більше території, аніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня.

«Українські сили, швидше за все, захоплять саме місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили. Звільнення Ізюма стане найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ у березні», – йдеться у зведенні.

Такий крок запобіг би просуванню Росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов’янськ – Краматорськ із флангу.

Успішне оточення російських військ, що біжать з Ізюму, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян.

Повідомляється також, що російські війська посилюють фільтраційні заходи у Херсонській і Запорізькій областях у відповідь на український контрнаступ на Півдні.

Як інформував ZAXID.NET, напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що підрозділи кількох дивізій російської армії не встигли втекти з Ізюма на Харківщині і потрапили в оточення. Десантники 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ дуже акуратно та ефективно знищують ворога.

Натомість заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала передчасно не поширювати інформацію про звільнення українськими військовими населених пунктів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter