Резніков пропонує зробити військову підготовку обов’язковою для роботи на держслужбі

Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що усі державні службовці, включаючи виборні посади, перед початком роботи в цій галузі мають проходити обов’язкову військову підготовку. Про це він написав у своїй колонці на «Українській правді».

«Наявність військової підготовки повинна стати однією з обов’язкових вимог для роботи на державній службі, а також для балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, в парламент, суди тощо», – написав він.

Міністр оборони висловив переконання, що в Україні треба проаналізувати всі сфери життя і з’ясувати, представники яких професій мають бути готовими до оборони.

«Можна застосувати до цих процесів термін «розумна мілітаризація». Адже «мілітаризація» в Ізраїлі, Швеції, Швейцарії з одного боку та Росії і Північній Кореї з іншого мають принципові відмінності. Важливо не втратити суть», – написав Олексій Резніков.

До слова, у липні міністр оборони заявив, що Збройні cили України наразі не потребують збільшення загальної кількості особового складу, мобілізації підлягають конкретні фахівці. Зараз найбільше потребують операторів БПЛА, айтівців, зв’язківців та артилеристів, а також фахівців, які зможуть швидко опанувати складніші системи озброєння.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter