СБУ перехопила розмову, як росіянин наказував розстрілювати цивільних українців

Антон Струєв віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Броварського району Київщини

Працівники Служби безпеки України зібрала повну доказову базу щодо злочинних діянь старшого лейтенанта військ держави-терориста Росії Антона Струєва із позивним «Беркут», якого підозрюють в порушенні законів та звичаїв війни. Про це повідомили в прес-службі СБУ у середу, 10 серпня.

Як повідомляється, українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру. У відомстві розповіли, що Струєв командир розвідроти розвідувального батальйону 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу Росії, особисто віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Броварського району Київщини.

«У розпорядженні СБУ – перехоплена телефонна розмова, в якій «Беркут» дає підлеглому цей злочинний наказ: «Да валите там всех, нах*й! Есть гражданские – нах*й в расход, сука, всех!», – йдеться у повідомленні СБУ.

відео СБУ

А в селах Мокрець і Заворичі окупант особисто брав у полон мирних мешканців і жорстоко допитував їх.

Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного мешканця, який випадково опинився поряд. Окупанти залишили чоловіка помирати.

«Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Деснянський районний суд Чернігова засудив російського танкіста Міхаіла Кулікова до 10 років позбавлення волі за порушення законів та звичаїв війни – розстріл цивільної багатоповерхівки на околиці Чернігова в лютому.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter