Влада Нікополя платитиме по 100 доларів за кожного колаборанта

Нікопольська районна військова адміністрація Дніпропетровської області пропонує мешканцям винагороду за затримання та передання поліції людей, які працюють на російських загарбників. За кожного обіцяють платити по 100 доларів або ж близько 3700 грн.

Як повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, владу цікавлять:

  • оператори квадрокоптерів;
  • люди, які малюють незрозумілі знаки на будівлях, елементах інфраструктури тощо;
  • люди, що проводять зйомку населеного пункту на мобільний, фото- чи відеоапаратуру;
  • люди, які запускають сигнальні ракети, феєрверки тощо.

Голова РВА пояснив, що потрібно провести затримання колаборанта, викликати поліцію і передати затриманого їм. Також можна передати інформацію про цю людину правоохоронцям або Євтушенку в приватні повідомлення на Facebook.

«В разі підтвердження протиправної діяльності підозрюваного ви отримуєте суму еквівалентну 100 у. о. за курсом НБУ на день затримання», – написав очільник Нікопольської РВА.

Євтушенко наголосив, що проти затриманих не можна застосовувати спецзасоби та зброю — хіба що це потрібно для самооборони.

Додамо, що нещодавно подібну ініціативу запровадив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Місцевим жителям платитимуть за виявлених навідників або корегувальників російського вогню.

Нікополь, як і Миколаїв, страждають від щоденних обстрілів росіян. Миколаїв вони обстрілюють ракетами для систем ППО, а Нікополь – із реактивних систем залпового вогню, розміщених біля Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Обстрілили Нікополя почалися нещодавно і стали масованими і регулярними. У місті є численні руйнування, пошкоджено залізницю, газогін і водопровід.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter