На Донеччині окупанти «Ураганами» зруйнували житловий будинок, є загиблі

Під завалами може перебувати щонайменше три десятки людей

На Донеччині під завалами обстріляної окупантами багатоповерхівки може перебувати щонайменше три десятки людей. Напередодні ввечері росіяни ракетами з «Ураганів» атакували місто Часів Яр у Бахмутському районі. Внаслідок ворожого обстрілу близько 21:17 було зруйновано два під’їзди у п’ятиповерхівці. Станом на ранок 10 липня відомо про 6 загиблих та 5 поранених. Пізніше стало відомо, що кількість загиблих зросла до 10.

«У будинку повністю знищено два під’їзди. На місці працюють рятувальники намагаються врятувати тих, хто опинився під завалами. За словами місцевих мешканців, там найімовірніше щонайменше 34 людини, у тому числі 9-річна дитина», – повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Фото Павла Кириленка

За його інформацією, відомо про загибель 6 людей. Також з-під завалів вже дістали 5 поранених. Рятувальники встановили контакт із двома людьми, які опинилися під руїнами. Рятувальна операція триває.

«Врятовано з-під завалів 5 осіб та вилучено 6 загиблих осіб, проведено розчищення та розбір близько 70 т зруйнованих елементів будинку. За попередньою інформацією, під завалами може знаходитися ще 34 особи, з них 1 дитина (хлопчик 9 років)», – розповіли в ДСНС інформацію станом на 8:00 неділі, 10 липня.

До робіт залучено 53 рятувальників та 9 одиниць техніки, а також два автокрани та два навантажувачі.

Оновлено: О 10:25 з-під завалів вилучили тіло ще однієї загиблої особи. Відтак наразі відомо про 8 загиблих.

Об 11:26 виявлено тіло ще однієї загиблої особи (анкетні дані уточнюють). Всього з початку робіт на місці події виявлено тіла 10 загиблих осіб, з-під завалів врятовано 5 осіб.

Станом на ранок понеділка, 11 липня, кількість загиблих зросла до 19.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter