Кількість жертв удару росіян по ТРЦ у Кременчуці зросла до 18

Рятувальники гасять пожежу і розбирають завали ТРЦ «Амстор» у Кременчуці після ракетної атаки росіян

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару росіян по ТРЦ у Кременчуці зросла до 18, повідомив вранці у вівторок, 28 червня, голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«18 загиблих… Щирі співчуття рідним і близьким. Рятувальники продовжують працювати», – написав він у Telegram, а пізніше додав, що 36 людей вважаються зниклими безвісти.

За інформацією ДСНС, пожежу, яка сталася внаслідок ракетного удару росіян по кременчуцькому ТРЦ «Амстор», локалізували близько 00:30. Наразі вони вже розібрали 50% пошкодженого ТРЦ. За їхньою інформацією, після ракетної атаки до медиків звернулося 59 людей, з яких 25 госпіталізували до лікарні інтенсивного лікування. Там також підтвердили інформацію про 18 загиблих, але зазначили, що одна людина з цієї кількості померла в лікарні.

У місті оголосили триденну жалобу за жертвами ракетного удару, повідомив мер Кременчука Віталій Малецький.

Росіяни влучили двома ракетами в ТРЦ «Амстор» у Кременчуці вдень у понеділок, 27 червня. У той момент там перебували до тисячі цивільних – працівників і відвідувачів.

На ракетний удар росіян по кременчуцькому торгово-розважальному центру відреагувала міжнародна спільнота. Так, президент Франції Емманюель Макрон назвав його «абсолютним жахом».

«Бомбардування ТРЦ у Кременчуці Росією – абсолютний жах. Ми поділяємо біль сімей загиблих. І гнів на таку ганьбу», – написав він у Twitter і опублікував відео наслідків ракетного удару, зазначивши, що російський народ повинен знати правду.

Президент США Джо Байден назвав цей удар «жорстоким» і пообіцяв, що США разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть притягувати Росію до відповідальності за такі звірства та підтримуватимуть оборону України.

Також цей удар на своєму засіданні, яке відбудеться 28 червня о 22:00 за київським часом, обговорить Рада Безпеки ООН.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter