На криптофонд Aid For Ukraine надійдуть 100 тис. доларів від продажу NFT-експонату

До криптофонду Aid For Ukraine надійдуть понад 100 тис. доларів, які отримали від продажу NFT-експонату. Нещодавно NFT CryptoPunk №5364 продали за 90ETH, що становить понад 100 тисяч доларів.

«З початку війни нам задонатили сотні NFT, серед яких був один особливо цінний — CryptoPunk №5364. І ось нещодавно цей NFT-експонат був проданий за 90ETH, що становить більш ніж $100 тисяч. Всі зібрані кошти від продажу надійдуть до криптофонду Aid For Ukraine», – повідомив 22 червня очільник Мінцифри Михайло Федоров.

За словами Михайла Федорова, декілька місяців тому було запущено NFT-розділ на сайті криптофонду Aid For Ukraine, щоби зібрати гроші для українських військових. Наразі вже вдалося купити десятки машин, техніки, дронів та іншого обладнання, яке є важливим для захисту країни. Також Федоров зазначив, що на сайті ще є багато NFT, які можна купити.

Невзаємозамінний токен (NFT — абревіатура від англійської non-fungible token) – одиниця даних, що функціонує на базі блокчейну. Nокен є унікальним цифровим елементом та підтверджує право власності на різних цифрових об’єктах на тексти, зображення, аудіозаписи, цифрові вироби мистецтва, ігрові предмети або персонажі, доменні імена тощо. Останнім часом спостерігається справжній бум: артисти, митці, IT-спеціалісти, голови великих корпорацій і навіть політичні активісти використовують NFT та продають власні унікальні витвори. NFT зазвичай створюють шляхом завантаження на аукціон файлів, наприклад, цифрових ілюстрацій. Створюється запис із посиланням. Токени можна купувати за криптовалюту.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter