Кременчуцький НПЗ після ракетних ударів росіян не підлягає відновленню

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів про наслідки ракетних ударів росіян по Кременчуці

Зруйнований російськими ракетними ударами Кременчуцький нафтопереробний завод (НПЗ) не підлягає відновленню, а інформація щодо того, чи можна відновити у місті теплоелектроцентраль (ТЕЦ) буде відома, ймовірно, в найближчий понеділок, повідомив глава Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Відповідаючи на запитання ведучого національного телемарафону про стан зруйнованих об’єктів на НПЗ, Лунін сказав: «Їх можна тільки збудувати заново».

Він зазначив, що НПЗ та ТЕЦ вже були зруйновані попередніми ударами, і нові атаки мало що змінили.

Лунін сказав, що Кременчуцький НПЗ цього року працювати так чи інакше не зможе, а що стосується ТЕЦ, то експерти наразі оцінюють її стан і більше інформації буде відомо вже з найближчого понеділка. Водночас обласна влада сподівається, що ТЕЦ відновлять до опалювального сезону. Якщо ж цього зробити не вдасться, то для подачі опалення розконсервують кілька міських котелень.

Нагадаємо, Росія рано вранці завдала ракетного удару по Кременчуку, зокрема по найбільшому в Україні нафтопереробному заводу. Це був четвертий ракетний удар по цьому об’єкту за час повномасштабного російського вторгнення. Окрім НПЗ, дві російські ракети також влучили у ТЕЦ, куди росіяни також били 24 квітня. Внаслідок суботніх ракетних ударів загиблих і постраждалих немає.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter