Вуличним музикантам в Івано-Франківську заборонили співати російською

На вулицях Івано-Франківська заборонили виконувати російськомовні пісні. Крім того, мерія вирішила упорядкувати вуличних музикантів: гурти та окремі виконавці можуть виступати лише на визначених локаціях не довше двох годин та без встановлення будь-яких сценічних конструкцій. Дотримання нових норм контролюватиме поліція і муніципальна інспекція.

Про рішення заборонити російські пісні на вулицях Івано-Франківська повідомив міський голова Руслан Марцінків під час прямого ефіру в середу, 8 червня. «Сьогодні прийняли рішення, яке аналогічне тому, що прийняли у Тернополі, про заборону будь-якого російськомовного продукту на вулицях міста Івано-Франківська. І також упорядкування вуличних музикантів», – сказав Руслан Марцінків.

«Не допускається публічне виконання творів російською мовою, в тому числі які можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, або ж дискримінації прав та свобод людини, чи мають нецензурний характер», – йдеться у рішенні виконкому.

Міський голова Руслан Марцінків уточнив, що відповідно до рішення виконкому, зараз в Івано-Франківську вуличні музиканти можуть виступати на визначених локаціях не довше двох годин та без встановлення будь-яких сценічних конструкцій. Крім того, вуличні виступи різних артистів чи гуртів можна проводити на відстані не менше 100 м один від одного.

Також мер Івано-Франківська додав, що за дотриманням нових вимог на вулицях міста стежитимуть правоохоронці, а також муніципальна інспекція. «Рішення ухвалене виконавчим комітетом і буде передано до виконання в поліцію і в муніципальну нашу інспекцію «Добродій», які будуть слідкувати за цим», – зазначив Руслан Марцінків.

Зазначимо, у середу, 1 червня, міськрада Тернополя заборонила вуличним музикантам виконувати твори російською мовою. У повідомленні міськради зазначалося, що рішення прийняли у зв’язку з війною Росії в Україні.

Крім обмежень на виконання російських пісень, музикантам заборонили виступати у дні трауру чи дні пам’яті. Також виконком визначив перелік місць, де зможуть виступати вуличні музиканти. Серед затверджених локацій вісім розташовані у центральній частині міста, п’ять – у парковій зоні, ще п’ять – в інших житлових районах Тернополя.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter