Росіяни обладнують нові позиції за три кілометри від Сумщини

Війська РФ обладнують позиції в Брянській області за 3 км від державного кордону України, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Наша розвідка повідомляє про те, що російські війська обладнують позиції в районах Подивоття та Некислиця, це Брянська область, Росія, близько 3 км від державного кордону України», – сказав Мотузяник на брифінгу в середу, 1 червня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що також агресор завдав авіаційного ракетного удару парою літаків Су-35 по території України в районі Білопілля Сумської області, близько 8 км від державного кордону.

«Також там зафіксовано ворожий артилерійський вогонь у районі н. п. Середина-Буда Сумська область, 2 км від кордону», – зазначив Мотузяник.

Він наголосив, що надалі не виключається посилення інтенсивності обстрілу позицій українських військ, а також об’єктів інфраструктури на цьому напрямку.

«Крім того, можливі рейдові та диверсійні дії з боку підрозділів Збройних сил РФ», – додав речник Міноборони.

Між тим, за інформацією голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, 1 червня російські загарбники випустили по Шалигінській громаді Сумської області шість ракет.

«Близько 13:30 ворог здійснив ракетний удар з літака по території Шалигінської громади, Шосткинський район», – повідомив він.

Інформація про руйнування, загиблих і постраждалих уточнюється.

Напередодні окупанти завдали ударів по трьох громадах Сумської області – застосували авіацію та артилерію. А 30 травня росіяни вдарили по Сумщині артснарядами, начиненими флешетами.

Зазначимо, Сумську область зачистили від росіян на початку квітня, однак попри це вони продовжують обстрілювати регіон зі своєї території.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter