Росіяни почали закріплюватися на окупованому півдні України

Вадим Скібіцький розповів про закріплення росіян на окупованій частині півдня України

Перегрупування російських військ на Херсонщині та в окупованих районах Запорізької області свідчить про намір Росії закріпитися на цих територіях. Загарбники почали будувати третю лінію оборони, яка складається із сухопутного, морського і повітряного компонентів, розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

«У Херсонській області, на захопленій території Запорізької області ми бачимо те посилення, яке відбувається за рахунок переміщення військ з території Кримського півострова. А це йде транзитом з РФ. І, відповідно, ми бачимо, наскільки потужне зараз розгортає Росія угруповання військ на окупованих територіях півдня України», – сказав Скібіцький в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Він зазначив, що до цього угруповання, окрім сухопутних військ, входять повітряний і морський компоненти.

«Створена система управління, створена система логістичного забезпечення, все відновлено через залізницю, через повітряний шлях у тому числі, активно використовуються захоплені порти. Активно використовують аеродроми, безпосередньо в Мелітополі. Це і для базування авіації, і для доставки вантажів. Таким чином противник закріплюється», – пояснив Скібіцький.

За його словами, якщо на першому етапі російські війська закріплювалися біля стратегічних об’єктів, зокрема, гідроелектростанції в Новій Каховці, то зараз ситуація змінилася.

«На сьогоднішній день ми бачимо, що з початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готуються відповідні інженерні споруди, будуються навіть не перша і не друга, а третя лінія оборони. І це говорить про те, що окупація цих територій, а можна говорити про перспективу, що Російська Федерація хоче залишитися надовго. Саме ці військові аспекти, військові індикатори вказують на наміри Росії загарбати й утримувати ці території», – сказав він.

Зазначимо, що окупація півдня України є одним з етапів її вторгнення.

Нагадаємо, що, окрім Херсонської та частини Запорізької областей, Росія намагається захопити всю територію Луганщини. Наразі ці спроби – безуспішні, однак голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що цей тиждень буде вирішальним. Крім того, Росія хоче повністю захопити Донецьку область.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter