Росіяни силоміць вивозять мешканців Попасної на окуповані території

Людей примусово депортують до Первомайська та Стаханова

Російські військові силоміць вивозять мешканців Попасної. Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські військові обстежують зруйновані будинки в пошуках мирних мешканців. Людей примусово депортують до Первомайська та Стаханова, які перебувають під контролем росіян із 2014 року.

«У захопленій Попасній орки оголосили полювання на мирних мешканців. Бойовики обстежують руїни в пошуках живих людей і під дулами автоматів вивозять на окуповані, ще у 2014 році, території – до Первомайська та Стаханова. Людей утримують проти їхньої волі. Родичі не можуть з ними зв’язатися. Що відбувається з попаснянами, які перебувають у загарбників – невідомо», – розповів Сергій Гайдай.

Місто Попасна після російських обстрілів (фото з Telegram)

За його словами, місто зруйноване вщент. Під окупацією залишилисяпонад 1,5 тисячі мешканців, які не схотіли виїжджати з міста. Росіяни контролюють Попасну з 8 травня.

Також Сергій Гайдай розповів, що окупанти повністю знищують міста на Луганщині. За вчора обстрілами вони зруйнували понад 50 будинків.

«Зруйнована Попасна та прилеглі населені пункти. У Лисичанську вчора з артилерії розстріляли одну з будівель заводу гумових технічних виробів. Снаряди потрапляли у будинки також у Троїцькому, Вікторівці, Комишувасі, Новозванівці, Врубівці, Золотому, Тошківці та Катеринівці, у Сєвєродонецьку та в Рубіжному», – повідомив Гайдай.

Зазначимо, що окупанти примусово депортували у Росію вже понад 120 тис. українських дітей. Загальна кількість вивезених на територію Росії українців перевищила вже півмільйона.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter