На Херсонщині росіяни утримують та катують у підвалах близько 500 людей

Окупанти приходять додому до людей «зі списків» та викрадають

У підвалах на окупованих територіях Херсонської області росіяни утримують та катують у підвалах близько 500 людей. Про це на брифінгу у п’ятницю, 6 травня, повідомила постійна представниця президента у Криму Таміла Ташева.

За її інформацією, це відбувається у Херсоні, Новоолексіївці, Генічеську. Окупаційна влада має списки активістів, які брали участь у цивільній блокаді Криму 2015 року, а також бійців АТО. До них приходять додому та викрадають.

«Це абсолютно такі ж сценарії, які ми бачили у Криму у 2014 році. Що вони робили? Спочатку заходили військові, потім зачищалося інформаційне поле, поле активістів, журналістів тощо. Потім проводився так званий «референдум», – розповіла Таміла Ташева.

Також чиновниця повідомила, що українських громадян насильно переміщують із материкової частини України, зокрема, з Маріуполя та окупованих територій Херсонської області до Криму. На окупованому півострові ближче до Херсонської області діють так звані фільтраційні табори, де у депортованих відбирають паспорти і змушують проходити перевірки.

Нагадаємо, що Херсон тимчасово окупований російськими військами понад два місяці. Окупанти неодноразово намагалися створити так звану Херсонську народну республіку.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter