Росіяни за час війни зруйнували 24 тис. км українських доріг

Працівники «Укравтодору вже відновлюють зруйновані росіянами дороги

Через війну, яку розв’язала Росія в Україні, зруйновано 24 тис. км доріг, з них 9 тис. км – це шляхи державного значення, повідомив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

За його словами, на цей момент Укравтодор відновлює пошкоджену інфраструктуру, зокрема, на звільненій від окупації Київщині.

«Основне завдання – зробити проїзди там, де зруйновані мости. Ми встановили вже 30 тимчасових споруд, якими можна рухатися. Розчистили 750 км доріг у різних містах, зокрема, і на дорогах державного значення. На Київщині розчистили 220 км доріг комунального значення, йдеться про Ірпінь, Бучу, Гостомель. І ще 260 км шляхів державного значення. Установили 17 тимчасових споруд, а над відновленням ще двох саме зараз працюємо», – розповів Івко на брифінгу в п’ятницю, 6 травня, пише LB.ua.

Він додав, що пріоритети для відновлення доріг «Укравтодор» визначає спільно зі Збройними силами України та військовими адміністраціями. Саме вони повідомляють, які дороги чи мости потрібні для військових і гуманітарних потреб.

Івко додав, що вже повністю відновили рух трасою Київ – Чоп і Київ – Ковель – Ягодин.

Раніше дорожники відновили сполучення Київ – Житомир по Варшавській трасі. Це стало можливим з відкриттям 4 травня руху мостом через річку Тетерів. Міст насипний з буту та щебенево-піщаної суміші, по його краю встановлено бетонні блоки.

Як уточнив перший заступник голови «Укравтодору», загалом росія завдала дорожній інфраструктурі України збитків на 900 млрд грн.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter