Переправник ухилянтів давав хабарі за інформацію про охорону кордону на Закарпатті

Чоловік заплатив гроші за інформацію про роботу Чопського прикордонного загону

46-річний мешканець Закарпаття заплатив $1 тис. хабара та намагався дізнатися у службовця, як охороняється кордон у зоні відповідальності Чопського загону. Чоловік хотів використати цю інформацію для переправлення нелегалів закордон.

Про затримання закарпатця у п’ятницю, 22 квітня, повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби. Чоловік намагався вивідати інформацію про охорону кордону та заплатив за це одному зі службовців 1 тис. доларів хабара. Порушника затримали в Ужгороді, його підозрюють також у незаконному переправленні осіб через кордон.

«За неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США, яку 46-річний закарпатець надав викривачеві, він сподівався отримати інформацію щодо порядку охорони державного кордону на ділянці відповідальності одного з підрозділів Чопського прикордонного загону. Ці дані правопорушник мав намір використати з метою подальшого незаконного переправлення через кордон групи нелегалів», – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 332 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі та незаконне переправлення осіб через держкордон). Наразі слідчі дії тривають.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter