ЗСУ розпочали успішний наступ на півночі Херсонської області

Над трьома селами Херсонщини росіяни втратили контроль

Українські військові розпочали наступ на позиції російської армії на півдні України. Окупанти втратили контроль над трьома селами на півночі Херсонської області, що межують з Дніпропетровщиною.

«Ворог, в результаті наступальних дій Збройних сил України, втратив контроль над населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське і Трудолюбівка. Тривають бої у районі населеного пункту Олександрівка», – повідомили у Генштабі ЗСУ у ранковому зведенні.

Для звільнених сіл готують гуманітарну колону.

Австрійський військовий аналітик Том Купер пише, що бої за Олександрівку тривають вже два дні. Окрім того в районі Херсона, за словами аналітика, ЗСУ наступають у напрямку на Білозерку та Томину Балку.

«Українці ще більше посилили свій тиск, і повідомлялося про сильні зіткнення майже з усіх західних та північних околиць Херсона, від Чорнобаївки на заході, через Висунці на північному заході до Зеленівки на півночі. Росіяни посилають підкріплення із Севастополя», – пише аналітик Том Купер.

Радник з питань стратегічних комунікацій Офісу президента Олексій Арестович зазначив в інтерв’ю, що росіяни розглядають питання можливого відходження з Херсона. З Миколаївської області окупантів повністю витіснили.

Нагадаємо, Херсонщина перебуває під окупацією. Росіяни застосовують терор до місцевого населення, викрадають і катують лідерів думок. Там є проблеми із комунікаціями, забезпеченням продуктами. Проте мешканці виходять на мітинги і заявляють свою проукраїнську позицію.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter