СБУ затримала в Івано-Франківську росіянку за заклики відновити СРСР

В Івано-Франківську СБУ затримала 44-річну місцеву мешканку, яка вела кілька каналів у YouTube, сторінки у Facebook та ВКонтакте із агітацією за оновлений СРСР. Виявилося, що жінка має російський паспорт. Крім розповсюдження закликів до відновлення Радянського Союзу, мешканка Франківська відправила фото ракетного обстрілу аеропорту в місті абоненту з Росії.

Як у п’ятницю, 25 березня, повідомила прес-служба СБУ Івано-Франківської області, 44-річна місцева мешканка вела у соцмережах агітацію «за оновлений СРСР», заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності.

«Жінка адмініструвала канали в YouTube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувався деструктивний контент. Обстоювала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року», – йдеться у повідомленні СБУ.

Також повідомляється, що 24 лютого, у день повномасштабного нападу Росії на Україну, фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером. «З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни», – додають у СБУ.

Під час обшуків помешканні жінки СБУ вилучила паспорт громадянки Росії, а також техніку з доказами незаконної діяльності. 44-річні мешканці Івано-Франківська повідомили про підозру за ст. 436-1 ККУ (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів). За скоєне жінці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter