Росіяни скинули на Краматорськ заборонені фосфорні бомби

Ворожі російські війська скинули на місто Краматорськ Донецької області фосфорні бомби, заборонені міжнародними конвенціями, повідомив заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький.

«Чергове застосування фосфорних боєприпасів в Краматорську. Заборони і конвенції – то для цивілізованого світу. А орки прийшли асвабаждать. І асвабаждать вони вміють тільки так. Але ви будете палати, як палає цей фосфор», – написав Білошицький у Facebook у понеділок, 21 березня, і опублікував відео наслідків бомбардування міста фосфорними бомбами.

На кадрах видно фосфор, який палає на асфальті. З нього піднімаються клуби густого диму. Зазначимо, що фосфор активно спалахує від контакту з киснем.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика

Фосфорні боєприпаси – це вогненебезпечні боєприпаси, що містять білий фосфор. Вони відносяться до групи запалювальних речовин, що самозаймаються, і горять з використанням кисню з повітря. Фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до омертвіння тканин, адже температура горіння перевищує 800°C.

Росіяни за час вторгнення в Україну вже використовували фосфорні бомби – зокрема, під час бомбардування Попасної Луганської області, яке відбулося 12 березня.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter