Російські солдати цілими підрозділами здаються в полон ЗСУ

Почастішали випадки, коли росіяни цілими групами відмовляються воювати та складають зброю

Наступальний характер російських окупантів сповільнився і, за даними СБУ, військові РФ все частіше здаються в полон ЗСУ. Як повідомляє СБУ, почастішали випадки, коли росіяни цілими підрозділами відмовляються воювати та складають зброю.

Наприклад, у районі Миколаєва ЗСУ знешкодили російський десант, який намагався висадитись. Частина окупантів одразу здалися в полон. Російський десантник у розмові з матір’ю розповів їй, де він воював насправді. І заодно просив, щоб солдатські матері виходили на протести з вимогами забрати російські війська з України.

Згодом поблизу Миколаєва добровільно здалися в полон ще шість російських танкістів.

Росіяни деморалізовані, вони визнають, що їх кинули в Україну як гарматне м’ясо, скаржаться на умови служби в армії РФ та заявляють, що нічого не їли кілька днів. На війну з Україною, яка триває уже восьмий день, їм видали сухпайки лише на три дні, термін придатності продуктів вийшов ще у 2015 році.

Українські військові надають медичну допомогу, а також дають можливість позвонити своїм рідним тим росіянам, які потрапили в полон. Полонені часто розповідають, що вони поїхали на навчання і не знали, що воюватимуть в Україні.

Раніше Міноборони України повідомляло, що віддаватиме російських полонених їхнім матерям, якщо вони особисто приїдуть в Київ.

Додамо, що за тиждень війни втрати Росії серед особового складу становлять уже 9000 людей.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter