Рецепти приготування баклажанів як грибів на зиму

Баклажани як гриби на зиму рецепти приготування

Баклажани – це смачний та корисний овоч, який можуть зберегти на зиму у вигляді маринованих грибів. Для цього потрібно деякий час і кілька простих рецептів. Його смак нагадує справжні гриби, а м’якоть стає ніжною та соковитою.

Перш за все, баклажани потрібно нарізати на кубики й пасерувати на рафінованій соняшниковій олії. Додаємо трохи солі та прянощі за смаком. Потім приправляємо баклажани оливковою олією і пасеруємо на протязі 5-7 хвилин.

Після цього відразу ж маринуємо баклажани в гарненько приготовленому маринаді. Для його приготування розчиняємо кубики цукрового піску в воді і додаємо трохи солі. Також можна додати дрібно нашинковану головку цибулі та перцеву маринаду.

Потім поміщаємо пасеровані баклажани в банки і заливаємо їх гарячим маринадом. Щоб займемося наступними кроками, банки з баклажанами потрібно поставити на застілля. Після відстоювання маринування необхідно закрити банки та зберегти їх у прохолодному місці.

Тепер у вас є можливість насолоджуватися незвичайним смаком баклажанів на протязі всієї зими. Спробуйте різні рецепти маринування та насолоджуйтесь цими смачними овочами разом з вашими блюдами!

Баклажани на зиму як гриби рецепт приготування

Баклажани на зиму як гриби рецепт приготування

Баклажани – це чудові овочі, які можна зберегти на зиму, створивши із них смачну закуску, схожу на гриби. Для цього потрібно зробити маринад і правильно приготувати баклажани.

Починаємо з підготовки баклажанів. Ми миємо їх, очищаємо від шкірки, а потім нашинкуємо на кубики або тонкі пластини. Ми також можемо використовувати головки баклажанів.

Далі готуємо маринад. Змішуємо у каструлі соняшникову рафіновану олію, сіль, цукровий пісок, перцеву суміш і інші прянощі за своїм смаком. Пасеруємо цей маринад на вогні, додаємо трохи води і варимо його протягом 5-7 хвилин.

Після цього додаємо баклажани в киплячий маринад і готуємо їх ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню і застілаємо покришкою для настою. Баклажани маринуються протягом декількох годин, але краще залишити їх на ніч.

Готові баклажани можна поміщати в банки, наповнюючи їх разом з маринадом. Закриваємо банки кришталевою кришкою і зберігаємо в холодильнику або на підвіконні. Вони можуть бути готові для вживання через 3-4 дні після маринування.

Таким чином, приготування баклажанів на зиму як гриби – це простий і смачний спосіб зберегти ці овочі на довгий час і насолоджуватися їх смаком взимку.

Приготування

Приготування

Для приготування баклажанів як гриби на зиму ми потребуємо наступних інгредієнтів: баклажані, соняшникова олія, цукровий пісок, сіль, перець, прянощі.

Спочатку ми миємо і нашинкуємо баклажани на кубики. Потім розігріваємо соняшникову олію на сковороді і пасеруємо баклажани протягом 5 хвилин. Потім додаємо цукровий пісок, сіль, перець і прянощі за смаком і змішуємо все добре.

Готовий маринад заливаємо в банку до верху, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на добу, щоб баклажани настоялися.

Після цього можемо займатися застіллям нашого столу. Розкладаємо баклажани як гриби на блюда і насолоджуємося їхнім смаком разом з різними овочевими стравами.

Грибна мелодія маринованих баклажанів

Грибна мелодія маринованих баклажанів

Мариновані баклажани – це чудова закуска, яка додасть різноманіття нашому застіллю зі свіжими овочами. Рецептів приготування таких баклажанів багато, але сьогодні ми розкажемо вам про грибну версію, яка зачарує вас своїм неповторним смаком.

Займемося приготуванням маринаду. У каструлю наливаємо 1,5 літра води, додаємо 2 столові ложки солі та 1 столову ложку цукрового піску. Все добре змішуємо і ставимо на вогонь. Далі нарізаємо баклажани кубиками, приблизно 1-2 сантиметри. Хвилин через 5, як вода закипить, додаємо баклажани до киплячого маринаду і варимо їх протягом 5 хвилин.

Після цього вимикаємо вогонь і додаємо до маринаду нашинковану головку цибулі, трохи перцю, олію рафіновану соняшникову, а також прянощі за смаком – можна додати сушені гриби або грибний порошок. Все добре перемішуємо.

Тепер займемося банками для маринованих баклажанів. Вони повинні бути чистими і сухими. На дно кожної банки кладемо трохи солі і заливаємо її кип’ятком. Через 3-5 хвилин виливаємо воду і нашу банку гарненько промиваємо. Також кладемо трохи солі на дно і нашу закриту банку пасеруємо – швидкими рухами розтираємо сіль по всій поверхні внутрішньої сторони банки. Цей прийом допоможе зберегти баклажани хрусткими.

Потім перекладаємо баклажани в банку, зверху додаємо кілька шматочків грибів і заливаємо банку маринадом. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник на 2-3 дні, щоб наші баклажани насолодилися грибним смаком. Готові мариновані баклажани чудово поєднуються з будь-якими стравами і додають неповторного смаку вашому застіллю.

Скористаємося бабусиним рецептом

Скористаємося бабусиним рецептом

Любите баклажани? А ще краще, якщо вони можуть триматися свіжими протягом всієї зими! Тоді вам обов’язково потрібно спробувати бабусин рецепт засолки баклажанів. Він вже багато поколінь радує смаком і зберіганістю овоча.

Зібравши спеціальну тільки для них банку і овочі, займемося приготуванням маринаду. Беремо гарненьку головку цибулі та кілька зубчиків часнику. З них маринаду потрібно “пасерувати” цибулю та часник, щоб вони видавили свій сік і пішла ароматна суміш. Додаємо перцеву підстрочку і трохи цукрового піску, щоб м’якше смакувати баклажани. Видобуваємо з пічі каструлю та змішуємо все разом зі смаковими прянощами, щоб дати баклажану своє неповторне смакове забарвлення.

Поки цей чудовий маринад відпочиває, ми можемо зайнятися баклажанами. Вони повинні бути не занадто молодими, тому вибирайте ті, що уже немовлята. Приготувавши їх, потрібно їх розрізати на кубиками або кільцями – як кому до вподоби. Потім трохи посолити і залишити на годину, щоб відпочили.

Уже застеляємо рафіновану банку олією – вона запобіжить цукровому піску від можливого “водіння” від маринаду, а також запастить баклажанів соняшниковою олією. Його потрібно помістити до смаковитого маринаду та додати олію, щоб овочі були добре замариновані. Заливаємо банку так, щоб була активна консервація і незабаром наші баклажани будуть готові до зимового льоху.