Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк подав у відставку

Валерій Тарасюк був очільником енергорегулятора з 4 листопада 2019 року

Голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 45-річний Валерій Тарасюк написав заяву про звільнення від обов’язків голови комісії, але залишається її членом. Про своє рішення він повідомив під час засідання НКРЕКП у вівторок, 22 лютого.

«Це була остання комісія для мене як для голови НКРЕКП. Ось моя заява про звільнення з посади голови. Прямо зараз на закритому засіданні ми проведемо голосування та оберемо нового голову регулятора», – сказав Тарасюк і додав, що не робитиме гучних заяв, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За його словами, інформація про нового очільника енергорегулятора з’явиться на сайті найближчим часом.

Раніше на ринку прогнозували, що ним стане нещодавно призначений у результаті конкурсу екс-голова держпідприємства «НЕК «Укренерго» Костянтин Ущаповський.

Тарасюк перебував на цій посаді з 4 листопада 2019 року. В жовтні 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало розслідування можливого конфлікту інтересів Тарасюка.

В листопаді 2020 року частина народних депутатів від фракції «Батьківщина» публічно звинуватили його в корупції. Підставою для звинувачень стала наявність у компанії ТОВ «ЕФ енд ЕМ Україна» його рідного брата ліцензії на постачання електричної енергії. У відповідь НКРЕКП звинуватила депутатів у тиску.

17 травня 2021 року народний депутат Олексій Кучеренко повідомив про відкриття Національною поліцією кримінальної справи за фактом виплати премій членам НКРЕКП, включаючи Валерія Тарасюка, премій за IV квартал 2020 та I квартал 2021 року в розмірі 50% посадового окладу.

Під час виборів до Верховної Ради IX скликання в 2019 році Валерій Тарасюк став основним спонсором виборчої кампанії екс-нардепа і журналіста Сергія Лещенка, перерахувавши на рахунки його передвиборчого фонду 414 тис. 500 грн, свідчать дані Національного агентства із питань запобігання корупції.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) – незалежний державний колегіальний орган, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Утворений Президентом України 27 серпня 2014 року.

Серед низки завдань НКРЕКП є, зокрема, регулювання тарифів на комунальні послуги.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter