Британська розвідка повідомила про просування «вагнерівців» у Бахмуті

За останні чотири дні сили російської приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» взяли під контроль більшу частину східної частини міста Бахмут Донецької області, сказано в щоденному зведенні військової розвідки Великої ББританії. Таким чином, тепер у центрі міста лінія фронту проходить по річці Бахмутка.

Своєю чергою, як зауважили аналітики британської розвідки, українські сили утримують західну частину міста і зруйнували ключові мости через річку, яка протікає з півночі на південь смугою відкритої місцевості шириною 200-800 м між забудованими районами.

«Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, ця територія перетворилася на “зону смерті”, що, ймовірно, зробить її дуже складною для сил “Вагнера”, які намагатимуться продовжити свій фронтальний наступ на захід», – наголошується в повідомленні.

Водночас у британській розвідці зауважили, що українські сили та їхні лінії постачання на заході залишаються вразливими через постійні спроби росіян обійти захисників з півночі та півдня.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський пояснив доцільність подальшої оборони Бахмута. За його словами, це стримує подальший наступ росіян на інші міста сходу України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter