На Бахмутському напрямку вдається стабілізувати обстановку, – Залужний

Російський штурм Бахмута практично припинився

На Бахмутському напрямку ситуація залишається однією з найскладніших на фронті, проте Збройним силам України вдається її стабілізувати. Унормування обстановки на фронті дається титанічними зусиллями українських військових.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у телефонній розмові з начальником штабу оборони Великої Британії Тоні Радакіном у п’ятницю, 24 березня. Головнокомандувач розповів Тоні Радакіна про оперативну ситуацію по лінії фронту в Україні, зокрема на Бахмутському напрямку.

«Поінформував колегу про оперативну ситуацію по всій лінії фронту. На Бахмутському напрямку – найбільш складно. Завдяки титанічним зусиллям Сил оборони обстановку вдається стабілізувати», – повідомив Валерій Залужний.

Військові обговорили можливе посилення української протиповітряної оборони. Головнокомандувач ЗСУ та Тоні Радакін домовилися розвивати співпрацю та пітримувати зв’язок.

Нагадаємо, Валерій Залужний спільно з командувачем Сухопутних військ Олександром Сирським виступили за продовження оборони Бахмута. За словами Олександра Сирського, росіяни втрачають значні сили у спробах захопити Бахмут, тому невдовзі ЗСУ скористаються втомою окупантів.

У міноборони Великої Британії також зазначають, що штурм міста з боку росіян практично припинився – це зумовлено крайнім виснаженням сил окупантів. Британська розвідка припускає, що становище Росії на фронті погіршилося через конфлікти між російським міністерством оборони та ПВК «Вагнер».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter