Президент вперше провів Ставку верховного головнокомандувача на виїзді

Володимир Зеленський розповів про перше виїзне засідання Ставки верховного головнокомандувача

Президент України Володимир Зеленський 27 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача – воно вперше відбулося на виїзді, у місті Дніпро.

На Ставці обговорили загальну ситуацію у прифронтових районах, укріплення і захист українських рубежів по всій протяжності фронту – від Херсонщини до Харківщини.

Повідомляючи про це, Зеленський сказав, що воно відбулося «у стратегічному місті центру нашої країни, після відвідин Марганця і Нікополя, Запоріжжя, передових позицій наших воїнів у Запорізькій області». Він зазначив, що під час засідання командувачі оперативних напрямків доповіли фактичну ситуацію.

Зокрема, на Ставці особисто були присутні генерали Олександр Сирський (керівник оборони східного фронту, у зону відповідальності якого входить Бахмут) та Олександр Тарнавський (командує частиною східного фронту). Також доповідали ті, хто очолює оборону на Донеччині, на найгарячіших напрямках. Були й онлайн-доповіді командувачів обʼєднаних стратегічних угруповань військ, які прикривають південь і північ, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та керівника військової розвідки Кирила Буданова.

«Дніпро є нашою фортецею вже понад дев’ять років, увесь цей час підтримує фронт і бійців. Саме тут, у Дніпрі, ще від 14-го року тисячам наших воїнів врятували здоровʼя після поранень. Дніпро концентрував роботу волонтерів – від перших тижнів агресії в 14-му році», – сказав президент.

Нагадаємо, що 27 березня Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Запорізькому напрямку. Під час цього візиту він, зокрема, вручив воїнам нагороди.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter