Перші три ударні роти дронів українського виробництва готові до бою

Перші три роти «Армії дронів» ЗСУ готові до бою

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив про повне укомплектування та готовність до бою з ворогом перших трьох рот безпілотників.

Федоров нагадав про створення разом з Генштабом перших у світі ударних рот «Армії дронів», з новими підходом, навчанням і застосуванням.

«Разом з партнерами повністю їх укомплектували. Передали пікапи, ударні коптери та Старлінки. Усі безпілотники українського виробництва. Обладнання для ударних рот «Армії дронів» придбали приватні донори», написав Федоров у своєму Telegram-каналі.

Повідомляється, що БПЛА виконуватимуть розвідувальні та ударні місії, наводитимуть артилерію, допомагатимуть українським воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв. А пікапи необхідні для рейдів мобільних груп у тил армії РФ, доставлення вантажів та евакуації поранених.

«У межах проєкту Президента Володимира Зеленського UNITED24 Армія дронів переросла у велику державну програму підтримки розвитку БПЛА. Сміливість та технології зроблять багато для нашої перемоги. Щоб ми не втрачали найкращих людей», – наголосив Федоров.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter