СБУ знешкодила у Дніпрі банду, яка викрадала людей

Бандою дистанційно керував дніпровський кримінальний авторитет

Служба безпеки України викрила та знешкодила групу злочинців, які тероризували мешканців одного з районів Дніпра. Злочинці вимагали гроші у підприємців та погрожували розправою. Одного з містян група викрала та знущалася над ним.

Про це повідомили у п’ятницю, 31 березня, у прес-службі СБУ. Більшість членів банди є неодноразово судимими за особливо тяжкі злочини. Керував групою місцевий кримінальний авторитет, який перебуває в місцевому СІЗО.

«Зловмисники спеціалізувались на розбійних нападах та вимаганні грошей з громадян, у тому числі представників малого і середнього бізнесу. Учасники банди викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні. Там потерпілого били та чинили психологічний тиск», – розповіли у прес-службі СБУ.

Банді вдалося винести з квартири підприємця понад мільйон гривень. Щоб приховувати свою злочинну діяльність, члени групи постійно змінювали автомобілі, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ.

Правоохоронці затримали усіх членів банди – п’ятьох під час того, як вони намагалися викрасти ще одну людину, а ще чотирьох – під час обшуків. Злочинцям оголосили про підозру за ст. 146 ККУ (викрадення людини), ст. 186 ККУ (грабіж) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter