Британська розвідка заявила про активізацію наступу росіян на Бахмут

Український військовий готує артилерію для відкриття вогню на Бахмутському напрямку, 13 квітня 2023

Росія відновила свій наступ на місто Бахмут у Донецькій області в той час, як сили російського міністерства оборони і ПВК «Вагнер» покращили співпрацю, повідомила у п’ятницю, 14 квітня, військова розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Як йдеться у звіті, українська оборона все ще утримує західні райони міста, але протягом останніх 48 годин зазнавала особливо інтенсивного російського артилерійського вогню. Водночас у звіті також повідомляється про те, що українські сили зіткнулися із серйозними проблемами поповнення запасів у районі Бахмута, але здійснили впорядкований відхід із позицій, якими вони були змушені поступитися.

Генштаб про відступи ЗСУ з позицій у Бахмуті поки що не повідомляв, однак у його зведенні йшлося про те, що в місті тривають важкі бої.

«Штурмові групи «Вагнера» продовжують вести наступ через центр міста, тоді як російські повітряно-десантні підрозділи (ВДВ) замінили частину підрозділів «Вагнера» на північному і південному флангах операції», – додали у британській розвідці.

Росія активно штурмує Бахмут та населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року. У грудні наступ посилився – передусім за рахунок частин, які відступили з правобережжя Херсонської області. Крім того, місто стало головною ціллю ПВК «Вагнер».

13 квітня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що щодоби в районі Бахмута загарбники здійснюють до півсотні спроб штурмів, пише «Радіо Свобода». За його словами, Бахмутський напрямок залишається найважчим на фронті.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter