Підприємця Ігнатова засудили на 12 років колонії за розкрадання 43 млн грн «Укрхімтрансаміаку»

Суд скасував вирок директору «Укрхімтрансаміаку» Дмитру Глазунову, оскільки він помер

Вищий антикорупційний суд визнав винним колишнього директора ПрАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігоря Ігнатова у розкраданні коштів держпідприємства «Укрхімтрансаміак». Чоловік разом зі своїми поплічниками організував шахрайську схему, за допомогою якої вони змогли розкрасти понад 43 млн грн, повідомили у трансляції ВАКС у понеділок, 24 квітня.

Ігоря Ігнатова засудили до позбавлення волі на 12 років, заборонивши обіймати керівні посади на підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності строком на 3 роки. Крім того, суд конфіскував у Ігнатова все його майно, зокрема будинок на Харківщині, квартиру на Донеччині та сім автомобілів бізнес-класу.

«Визнати винуватим Ігоря Ігнатова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України», – оголосив суддя ВАКС Ігор Строгий.

Щодо другого обвинувачуваного у розкраданні справу закрили – фігурант справи та колишній директор «Укрхімтрансаміаку» Дмитро Глазунов помер у січні 2023 року.

Нагадаємо, протягом 2013-2014 років Дмитро Глазунов змовився з Ігорем Ігнатовим та іншими фігурантами оборудки, щоб заволодіти коштами «Укрхімтрансаміаку». Шахраї розкрали гроші, укладаючи підставні договори та переводячи кошти у готівку. Гроші передбачалися для ремонту локальних систем оповіщення населення, яке проживає поблизу аміакопроводу «Тольяті-Одеса».

У 2017 році Дмитра Глазунова та Ігоря Ігнатова затримали та оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення держмайна) та ч. 3 ст. 209 ККУ (відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter