На Буковині затримали чоловіка з інвалідністю, який тричі перетинав кордон

Наразі всі деталі діяльності чоловіка з’ясовує поліція

Прикордонники на Буковині затримали 59-річного чоловіка із першою групою інвалідності, який намагався виїхати закордон у супроводі 24-річного хлопця. Під час перевірки виявилося, що чоловік вже тричі виїжджав з України і щоразу – з іншими супровідниками, які не поверталися назад. Ні чоловіка з інвалідністю, ні його супровідника за кордон не пропустили. Натомість зараз ними займається поліція.

Як у вівторок, 25 квітня, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби, інцидент стався на пункті пропуску «Красноїльськ». 59-річний громадянин України під час перевірки чоловік надав акт «Про встановлення догляду» та документи про 1 групу інвалідності. У закордонну подорож українець прямував у супроводі 24-річного хлопця.

«Під час перевірки документів прикордонники з’ясували, що громадянин з 1 групою інвалідності вже третій раз перетинає кордон і щоразу з різними супроводжуючими. Крім того, було встановлено, що двоє громадян України призовного віку, які перетинали з ним кордон раніше, не повернулися з-за кордону», – йдеться у повідомленні.

Прикордонний наряд відмовив у пропуску через кордон і чоловікові, його 24-річному супровіднику. Про порушення за статтею 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) проінформували поліцію. Надалі справою займатимуться правоохоронці.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter