«Енергоатом» спростував заяви росіян про зупинку роботи ЗАЕС

Заяви проросійських пропагандистських ресурсів про зупинку роботи всіх блоків Запорізької АЕС не відповідають дійсності. Про це повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом» у суботу, 6 травня.

Як йдеться у повідомленні, станом сьогодні змін в роботі захопленої окупаційними військами Запорізької атомної електростанції немає.

«Станція не виробляє електричну енергію, натомість споживає її з української енергосистеми для забезпечення власних потреб. П’ять енергоблоків ЗАЕС наразі перебувають у стані холодного зупину, 5-й енергоблок – у стані гарячого зупину», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що днями представники МАГАТЕ повідомили, що російські окупаційні війська розмістили у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 Запорізької АЕС військову техніку, зброю та вибухівку.

Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція в Європі. З березня 2022 року вона перебуває під контролем російських окупантів. Водночас загарбники почали викрадати навіть тих працівників АЕС, які були до них лояльними.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter