Rheinmetall отримала контракт на велику поставку боєприпасів до України та Німеччини

Компанія виготовить десятки тисяч набоїв L15 для України

Найбільший німецький збройовий концерн Rheinmetall уклав контракт з урядом Німеччини на масштабні поставки боєприпасів. Поставки стосуються не тільки збройних сил Німеччини, але і Сил оборони України, повідомили у прес-службі компанії у п’ятницю, 6 жовтня.

«Німеччина уклала контракт із дюссельдорфською технічною групою на постачання українським Збройним силам десятків тисяч набоїв L15, а також звичайних 155-мм снарядів Assegai для німецьких військових. Вартість замовлення становить тризначну цифру в мільйони євро», – повідомили у прес-службі Rheinmetall.

Поставка боєприпасів до України запланована на 2024 рік. точних дат у прес-службі концерну не вказали.

У компанії зазначили, що війна в Україні змусила збройні сили багатьох держав поповнити свої запаси боєприпасів. У цьому контексті Rheinmetall вже забронював кілька великих замовлень на артилерійські боєприпаси.

Нагадаємо, 2 жовтня Німеччина оголосила про передачу нового пакета військової допомоги України. До нової поставки допомоги увійшли мостоукладач, гусеничні всюдиходи, танкові тягачі, радіостанції для танків Leopard, майже 100 терміналів супутникового зв’язку та понад 30 тис. боєприпасів для гранатометів.