Вночі Повітряні сили ЗСУ знищили 25 із 33 російських безпілотників

У ніч на 6 жовтня 2023 року російські війська здійснили атаку з мису Чауда в окупованому Криму ударними безпілотниками типу Shahed. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

«Зафіксовано пуски 33 «Шахедів», які прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до відбиття повітряної атаки було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи мобільних вогневих груп та радіоелектронної боротьби.

«Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 25 Shahed-131/136, зокрема у межах Одеської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської та Житомирської областей», – зазначають в ЗСУ.


Сили оборони півдня повідомляють, що використовуючи тактику складних маневрів, баражуючі снаряди кілька разів змінювали курс, вкотре йшли вздовж лінії державного кордону.

«Під ударом опинилися прикордонна і припортова інфраструктура Подунав’я: пошкоджено зерносховище, зайнялись кілька вантажних автівок, пожежу оперативно ліквідовано», – йдеться в повідомленні.

Люди не постраждали. Функціонування поромної переправи тимчасово зупинено.

Зазначимо, що російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.