Фонд держмайна назвав стартову ціну ТРЦ Ocean Plaza на аукціоні

ТРЦ Ocean Plaza – торгово-розважальний центр, який належав російським олігархам

Державну частку київського торгового центру Ocean Plaza збираються продати на аукціоні. З відповідною ініціативою до уряду звернувся Фонд державного майна.

Як розповіли у прес-службі Фонду у четвер, 5 жовтня, відомство запропонувало уряду включити державну частку ТРЦ Ocean Plaza до переліку великої приватизації для продажу на відкритому аукціоні.

Підготовка для приватизації частки у розмірі 66,65% вже розпочалася. У жовтні-листопаді мають відбутися п’ять аудитів – юридичний, фінансовий, технічний, форензік та репутаційний, які дадуть розуміння ринкової вартості активу стратегічним інвесторам.

Як наголосили у фонді, об’єкт рекомендуватимуть для продажу на відкритому аукціоні у системі «Прозорро.Продажі». Стартова ціна на рівні балансової вартості – 1,32 млрд грн.

«Враховуючи, що в останній рік результати малої приватизації показують зростання ціни під час аукціонів у середньому майже втричі, ФДМУ очікує, що зможе продати актив дорожче за балансову вартість», – уточнюють у відомстві.

Нагадаємо, 9 червня уряд вирішив передати частку капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», якому належить Ocean Plaza, у розмірі 66,65%. Раніше ці корпоративні права належали російським бізнесменам Аркадію та Ігорю Роттенбергам, але у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд передав їх у власність держави.

ТРЦ Ocean Plaza – торгово-розважальний центр, був один з найбільших в Україні. Відкритий 19 листопада 2012 року. Площа будівлі – 165 тис. м². На даху розташовано пляжний комплекс «City Beach Club». Знаходиться на площі Либідській поруч із однойменною станцією метро.