Генпрокурор відкрив кримінальне провадження проти двох нардепів за побиття перехожого

Бійка між нардепами та чоловіком сталася вдень 5 жовтня

Генеральний прокурор Андрій Костін у п’ятницю, 6 жовтня, зареєстрував кримінальні провадження відносно двох народних депутатів – позафракційного Артема Дмитрука й депутата від «Слуги народу» Олександра Куницького через бійку, яка сталася напередодні в центрі Києва.

Як повідомило «Суспільне» з посиланням на Офіс генпрокурора, Правова кваліфікація — умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, а також хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб. Кримінальні провадження об’єднали, а досудове розслідування доручили Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

У четвер, 5 жовтня, в центрі Києва сталася бійка за участю позафракційного народного депутата Артема Дмитрука (потрапив до парламенту як мажоритарник від «Слуги народу», але у 2021 році його виключили), нардепа з фракції «Слуга народу» Олександра Куницького та ще одного чоловіка. Нардепи звинуватили чоловіка в причетності до шахрайської діяльності. За словами самого чоловіка, народні обранці вимагали у нього гроші.

Дмитрук стверджує, що вони з Куницьким прибули в бізнес-центр “Протасів” для перевірки роботи шахрайського кол-центру, і там у них виник конфлікт з «підставною особою». За словами Дмитрука, бійку спровокував саме «підставний» чоловік.

І Куницький, і Дмитрук раніше вже були помічені в бійках. Зокрема, минулого року в результаті бійки в Одеській мерії за участю нардепа Дмитрука, який, до слова, є майстром спорту міжнародного класу з паверліфтингу, постраждали 10 людей. Влітку Що стосується Куницького, то він у 2021 році в їдальні Верховної Ради побився зі своїм однопартійцем Миколою Тищенком.