У Києві на блокпосту автомобіль на смерть збив військовослужбовця

У ніч на 22 жовтня, близько 00:30 години на блокпосту при в’їзді до Києва водій автомобіля Honda скоїв наїзд на військовослужбовця, який від отриманих травм загинув. Про це повідомили у поліції Києва.

На місці пригоди працювала слідча група столичної поліції, слідчо-оперативна група та судово-медичний експерт.

За попередньою інформацією, водій автомобіля Honda, рухаючись по автодорозі М-01 в напрямку Броварського проспекту, в другій смузі для руху з трьох наявних, в умовах туману виявив вантажний автомобіль та різко зробив гальмування. Незабаром він втратив контроль над автомобілем та виїхав на крайню праву смугу для руху, де скоїв наїзд на військовослужбовця, який служив на блокпосту. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Поліцейські затримали водія автомобіля Honda у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За результатами перевірки встановлено, що на момент автопригоди водій, 1978 року народження, перебував у тверезому стані.

«Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, яке стосується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Досудове розслідування продовжується», – йдеться у повідомленні.

Згодом «РБК-Україна» повідомило, що водій автомобіля Honda, який на смерть збив військового на блокпості, виявився адвокатом.

«Уночі 22 жовтня в Дніпровському районі міста Києва 45-річний приватний адвокат, керуючи автомобілем Honda, на блок-посту скоїв наїзд на 47-річного військовослужбовця ДФТГ (добровольче формування територіальної громади, – ред.). У результаті пригоди військовослужбовець загинув», – розповіло виданню джерело.