Смачні рецепти приготування мантів в домашніх умовах для справжніх гурманів!

Приготування мантів в домашніх умовах чудові рецепти

Манті – це один з найпопулярніших страв української кухні. Їх можна знайти на святковому столі, а також на звичайних сімейних обідах в умовах власної кухні. Приготування мантів в домашніх умовах – це просто, але варто знати кілька особливостей, які зроблять цю страву надзвичайно смачною і апетитною.

Основа мантів – це, звичайно ж, тісто. Для його приготування нам знадобиться борошно, яке потрібно замісити з відфільтрованою водою і невеликою кількістю солі. Маємо отримати м’яку, еластичну кулю тіста. Щоб манті були ще смачнішими, можна додати в тісто невелику кількість розтопленого масла або сметани. Це надасть їм ніжності і особливого смаку.

І так, якщо тісто готове, приступаємо до приготування начинки для мантів. Тут можна використовувати різні варіації: м’ясні, капустяні, з кабачками чи цибулиною. Однак, найпопулярнішою вважається начинка з м’яса. Для цього потрібно змалкувати м’ясо, додати до нього нарізану цибулю і заправити за смаком сіллю, перцем та іншими спеціями. Займемося зрізанням заготовки для мантів: м’ясну суміш кладемо на невеликі кола з тіста, з’єднуємо краї заготовки із серединою і отримуємо класичну форму мантів.

Секрети ідеальної основи для мантів

Секрети ідеальної основи для мантів

Для того, щоб приготувати смачні манті в домашніх умовах, потрібно мати ідеальну основу. Основою для мантів може бути яловичина, курка або свинина, але найкраще, якщо ви використовуєте яловичину. Ви можете купити вже відфільтровану м’ясну суміш або придбати свіже м’ясо і подрібнити його самостійно.

Перш за все, треба ретельно очистити м’ясо від всіх жилок і жирових прожилок. Для цього ви можете скористатися гострим ножем або мелюшкой. Потім м’ясо розірвіть на невеликі кусочки і помістіть у блендер. Додайте воду, приблизно 1/4 від об’єму м’яса, і змішайте все до однорідної маси.

Після того, як м’ясо перетворилося на пасти, потрібно додати до нього сіль. На 1 кг м’яса знадобиться близько 2 чайних ложок солі. Додайте сіль поступово, змішуючи м’ясну масу. Це допоможе розрішити сіль і розподілити її рівномірно по всій масі.

Тепер, коли основа готова, ми займемося тістом для мантів. Для цього змішаємо борошно з водою і замісимо тісто. Якщо ви хочете, щоб манті були смачними і ніжними, то можете додати в тісто яйце. Це зробить його більш м’яким і еластичним. Тісто потрібно замісити до однорідності і дати йому відпочити протягом 30-40 хвилин.

Замішуємо тісто правильно

Приготування мантів – це справжнє мистецтво, а основою кожного смачного манту є тісто. Щоб зробити його правильно, потрібно мати кілька простих рецептів та дотримуватися певних правил.

Перш за все, для замісу тіста нам знадобиться якісне борошно. Краще використовувати вищого сорту, воно має велику кількість клейковини, що робить тісто більш еластичним.

Для приготування тіста потрібно з’єднати борошно зі смакотою водою. Щоб воно вийшло не розсипчастим і легко з’єднувалося в одну масу, треба додавати воду поступово, змішуючи її з борошном.

Після того, як тісто з’єдналось, треба виходять його кулю і залишити у затінку на приблизно 30-40 хвилин. Це дозволить тісту “відпочити” та стати більш еластичним.

Тим часом, коли тісто “відпочиває”, можна приготувати начинку для мантів. Основою мантів часто служить м’ясо, зазвичай яловичина. Його потрібно нарізати на дрібні кубики, а також додати цибулини та інших ароматних приправ на свій смак.

Після того, як м’ясо приготовлено, займемося кабачками. Вони також мають бути нарізані на невеликі кубики. Краще використовувати свіжі кабачки, вони дають більше соку та смаку.

Після того, як кабачки та м’ясо готові, їх треба змішати разом і додати сіль на свій смак. Це стане основою для начинки мантів.

Тепер, коли тісто “відпочило” і начинка готова, можна приступити до формування мантів. Розкатайте тісто на тонкий шар і виріжте невеликі заготовки. На кожну заготовку положіть трошки начинки та з’єднайте краї, утворюючи пірамідку.

Після того, як манти сформовані, їх потрібно варити у киплячій відфільтрованій воді протягом 10-15 хвилин. Після цього вони будуть готові та готові до подачі на стіл.

Отже, замішуючи тісто правильно та дотримуючись вірних рецептів, можна створити дуже смачні манти в домашніх умовах. Приємного апетиту!

Приготування

Для приготування мантів з кабачками нам знадобиться мясо яловичини, кабачки, цибулина, борошно, сіль і спеції на смак. Починаємо з приготування м’ясної начинки. Для цього м’ясо пропускаємо через м’ясорубку, а потім додамо до нього дрібно нарізану цибулину. Змішуємо всі інгредієнти і солимо за смаком.

Тепер переходимо до приготування основи для мантів. Для цього змішуємо борошно з відфільтрованою водою і замішуємо тісто. Розкатуємо його на стілі і вирізаємо круглі заготовки за допомогою склянки або форми.

На кожну заготовку кладемо невелику кулю м’ясного фаршу і з’єднуємо краї тіста, утворюючи манті. Після цього вливаємо кип’яток в каструлю, додаємо сіль і варимо манті приблизно 15-20 хвилин.

Якщо ви бажаєте, можете прикрасити манті зеленню або гарнірувати їх зі сметаною. Смачного!

Вчимося ліпити і варити манти

Вчимося ліпити і варити манти

Якщо ви любите цю відому страву узбецької кухні, приготування мантів в домашніх умовах стане для вас приємним заняттям. Вартість та якість інгредієнтів ви зможете контролювати самостійно, а результат буде не гірше за ресторанні манти.

Починаємо з приготування тіста для мантів. Для цього вам знадобиться борошно, вода, яйце і сіль. Зливаємо воду в миску, додаємо яйце та сіль. Потім поступово додаємо борошно і змішуємо до того, як отримаємо однорідну масу. Тісто повинно бути м’яким і еластичним.

Коли тісто готове, займемося начинкою для мантів. Якщо ви використовуєте м’ясо, то його слід ретельно приготувати. Основою мантів може бути яловичини, свинини або курячого філе. М’ясо треба добре промити, очистити від плівок та кісток, потім нарізати на дрібні кубики. Якщо ви використовуєте овочі, такі як цибулина або кабачки, їх також потрібно нарізати на дрібні кубики. Після цього смажимо овочі на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Тоді зєднуємо м’ясо з овочами і додаємо сіль та спеції за смаком. Цю суміш можна протерти через м’ясорубку або змішати в блендері. Потім з цієї суміші формуємо невеликі кулі.

Тісто розділяємо на невеликі шматочки і розкатаємо їх в тонкі круги. На середину кожного круга кладемо одну кулю начинки. Згортаємо тісто навколо начинки, утворюючи трохи нерівну форму манта. Потім варимо манти у киплячій відфільтрованій воді протягом 15-20 хвилин. Після варіння манти вийдуть смачними і ніжними.

Смачні манти з рубаним м’ясом

Смачні манти з рубаним м’ясом

Манти – це смачна страва зі східної кухні, яку можна готувати і в домашніх умовах. Основа цих чудових страв – тісто, яке з’єднуємо з рубаним м’ясом. Якщо ви хочете приготувати манти в домашніх умовах, то вам знадобиться яловичина та кабачки для фаршу, а також борошно для заготовки тіста.

Спочатку займемося підготовкою фаршу. Для цього м’ясо рубаємо на дрібні кубики, а кабачки чистимо і нарізаємо на соломку. З’єднуємо ці інгредієнти, додаємо сіль і перемішуємо. Виходить смачний фарш, готовий для наповнення мантів.

Тепер перейдемо до приготування тіста. В стакан вливаємо об’єм приблизно 250 мл води та додаємо 1 чайну ложку солі. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним. Отже, готове тісто покриваємо рушником і залишаємо на 20-30 хвилин для відпочинку.

Після цього приступаємо до формування мантів. Із заготовленого тіста вирізаємо невеликі кружечки, на кожен з яких кладемо невелику порцію фаршу. Згортаємо краї тіста в середину, утворюючи пучок. Таким чином формуємо всі манти.

Манти потрібно варити у киплячій воді протягом 10-15 хвилин, після чого вони будуть готові до подачі на стіл. Під час варіння мантів дивіться, щоб вони не склеювалися між собою.

Отже, смачні манти з рубаним м’ясом готові! Подаємо їх гарячими зі збитим маслом або заливкою з відфільтрованої цибулини. Смачного!

Ніжні манти з кабачками

Ніжні манти з кабачками

Отже, займемося приготуванням ніжних мантів з кабачками. Ця страва прекрасно підходить для приготування в домашніх умовах та може стати смачною альтернативою мантам з м’ясом. Заготовки для мантів можна зробити з тіста, яке краще виходить, якщо ви використовуєте відфільтровану воду. Для приготування основи мантів знадобиться борошно, сіль, та вода. З’єднуємо ці інгредієнти, замішуємо тісто до однорідності і залишаємо його на 30-40 хвилин для відпочинку.

Тим часом, займемося заготовкою начинки для мантів. Для цього потрібно помити та очистити кабачки, а також цибулину. Кабачки ми збираємо настільки, наскільки вони будуть вміщуватися в манти, а цибулю можна нарізати дрібними кубиками. Для приготування начинки можна використовувати яловичину, але ви можете спробувати й інші види м’яса за своїм смаком. М’ясо приблизно порівну з кабачками нарізаємо невеликими шматочками та смажимо на розігрітій сковороді до готовності. Після цього, змішуємо м’ясо з кабачками та цибулею.

Готовимо тісто для мантів. Розкатуємо його на стільниці в тонкий шар і вирізаємо з нього круглі заготовки. На кожну заготовку виливаємо трохи начинки та згортаємо манти у формі кулі. Готуємо пару в каструлі з пароваркою, додавши до води трохи солі. Після приготування мантів, можна подавати їх на стіл та насолоджуватися смаком цієї ніжної страви. Приємного апетиту!