Пов’язаний з Ігорем Котвіцьким нардеп написав заяву про складання мандата

Нардеп повідомив про вихід із фракції та складання мандата

Народний депутат від партії «Батьківщина» Віталій Данілов написав заяву про складення мандата. Замість нього посаду нардепа обійме один з його колег по списку загального округу, повідомив у суботу, 25 листопада, народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

Нардеп оприлюднив заяву від 22 листопада, у якій Віталій Данілов повідомляє про вихід із фракції «Батьківщина». У Верховній Раді Данілов перебував з 2019 року.

«Депутат Віталій Данілов (“Батьківщина”) складає мандат. Ось заява. Він пройшов по загальному округу, тому замість нього зайде наступний колега по списку. Голосування за підтримку складання мандату буде 8 грудня», – повідомив Ярослав Железняк.

Причини складання мандату наразі невідомі.

Зазначимо, Віталій Данілов – 56-річний уродженець Хмельниччини, футбольний функціонер та політик. обіймав посаду голови Харківського осередку «Батьківщини». Вперше до Верховної Ради чоловік потрапив у 2007 році, був у парламенті VI, VII та IX скликань.

До 2016 року Віталій Данілов був президентом об’єднання футбольних клубів України «Прем’єр-ліга». Окрім того, Данілов спільно з екс-нардепом «Народного фронту» Ігорем Котвіцьким заснував компанію «Інвестор-Атіка», яка займається видобутком та продажем газу. Зазначимо, Ігоря Котвіцького називають бізнес-партнером екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У квітні 2023 року ДБР арештувало активи трьох компаній Котвіцького, звинувачуваного у розкраданні газу, у Харкові та Києві

За 2019 рік нардеп задекларував майже 125 млн грн готівки. З 2022 року організував «Фонд Віталія Данілова», який діє на Харківщині.