Головнокомандувач Збройних сил Швеції відвідав українських бійців на східному фронті

Генерал оцінив роботу наданих Швецією артустановок

Головнокомандувач Збройних Сил Швеції генерал Мікаель Бюден відвідав позиції українських військовослужбовців на східному напрямку фронту. Зокрема, генерал відвідав бійців 45 ОАБр, повідомили у суботу, 9 грудня, у прес-службі бригади.

«В ході зустрічі, генерал Бюден поспілкувався з артилеристами та піхотинцями, які проходили навчання у Швеції та високо оцінив їх бойову роботу. Українські воїни подякували генералові Мікаелеві Бюдену та його державі за стійку підтримку нашого народу у боротьбі за незалежність», – повідомили у прес-службі ОАБр.

Зустріч із українськими військовослужбовцями та швецьким головнокомандувачем відбулася на початку грудня. Метою поїздки на фронт Мікаеля Бюдена була перевірка роботи артсистем Archer і Stridsfordon 90 та оцінка впливу військової допомоги Україні.

«Тепер ми поставили ефективні системи, такі як Archer і Stridsfordon 90, тепер важливо зосередитися на постачанні, щоб обладнання працювало і могло бути використане у формі технічного обслуговування, запасних частин і боєприпасів», – зазначив генерал.

Зазначимо, під час поїздки до України Мікаель Бюден також зустрівся з міністром оборони Рустамом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Нагадаємо, 4 листопада Швеція підтвердила передачу Україні вісьмох артилерійських установок Archer. Перші установки отримали бійці 45 окремої артилерійської бригади. Зазначимо, пакет допомоги, у який входили САУ Archer та БМП Stridsfordon, становив 4,3 млрд шведських крон.