Як приготувати смачну та швидку вечерю?

Що швидко і смачно приготувати на вечерю

Вечеря – це один з найважливіших прийомів їжі, який повинен бути смачним і задовольняючим. Часто по вечорах хочеться швидко приготувати щось смачне, не витрачаючи багато часу на готування. У цій статті ми розглянемо декілька рецептів швидких і смачних страв, які стануть справжньою знахідкою для вашої вечері.

Одним з найпростіших і швидких варіантів є приготування огіркового салату. Для цього нам знадобиться огірок, який ми зрізаємо на кружечки. До огірків додаємо дрібненько нарізану цибулю, зелений петрушку, мелений сир та заправляємо все це майонезом або сметаною. Салат готовий!

Ще одним швидким варіантом страви є картопля по-селянськи. Для цього беремо картоплю, квасолю, цибулю та курку. Картоплю чистимо і ріжемо на кубики, квасолю промиваємо та обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо картоплю та курку, посолюємо, додавимо чорний перець та квасолю і готуємо все це протягом півгодини. Страва готова до подачі!

Не менш смачним варіантом є крабовий салат. Для його приготування знадобиться крабове м’ясо, огірок, помідори, кукурудза, яйце та майонез. Крабове м’ясо нарізаємо кубиками, додаємо нарізані огірки, помідори, кукурудзу та яйця. Все це змішуємо з майонезом та заливаємо салат. Смачний крабовий салат готовий до подачі на стіл!

Рецепти швидких і смачних страв

Рецепти швидких і смачних страв

Швидка і смачна страва – це те, що потрібно на вечерю, коли часу мало, а апетит великий. Одним з найпростіших рецептів є картопля по-селянськи. Щоб її приготувати, потрібно нарізати картоплю на кубики, обсмажити її на олії до хрусткої скоринки і посолити за смаком. Зелений соус з сметани, меленого часнику, яєчного жовтка та зелені прикрасить цю страву.

Інший швидкий рецепт – це курячий салат з картоплею. Спочатку треба варити курку в осоленій воді приблизно півгодини. Потім картоплю треба промити, нарізати на кубики і змішати з куркою. Додати солі, майонезу, зелені цибулі та огірка. Розмішуємо і готову страву можна прикрасити меленим чорним перцем.

Ще один швидкий рецепт – це салат з квасолі і помідорів. Квасолю треба спочатку зварити, а потім обсмажити на олії з додаванням червоної цибулі. Помідори ріжемо на кубики, додаємо до квасолі, посолюємо та заливаємо майонезом. Прикрасити салат можна зеленню та натертим сиром.

На вечері не завжди хочеться готувати складні страви. Іноді досить простого і швидкого рецепту, наприклад, крабового салату. Він приготується за п’ять хвилин. Для цього треба змішати крабові палички, кукурудзу, нарізану червону цибулю та зелень. Заливаємо майонезом і смачна вечеря готова!

Картопля печена по-шведськи

Що швидко і смачно приготувати на вечерю? Рецепт картоплі печеної по-шведськи – чудовий варіант для класичного салату!

Починаємо з картоплі. Ми беремо п’ять середніх картоплин, промиваємо, обсмажуємо в олії і видаляємо шкірку. Нарізаємо картоплю на кубики та посолюємо за смаком. Потім викладаємо на противень і ставимо в духовку протягом півгодини приблизно.

Поки картопля готується, готуємо соус. Для цього змішуємо склянку майонезу з 100 грамами сметани. Додаємо до цього 2 столові ложки молока, 1 столову ложку олії, 1 чайну ложку цукру та чорний мелений перець за смаком.

Далі підготовлюємо інші інгредієнти: 2 свіжих огірки, 2 помідори, 100 грамів курячого м’яса, 100 грамів крабової палички. Все це нарізаємо дрібненько. Також додаємо 100 грамів зеленої квасолі, яку треба попередньо проварити. І, звичайно ж, цибулю – 1 штуку, яку нарізаємо кільцями.

Після цього змішуємо всі інгредієнти у великій мисці разом з картоплею. Заливаємо цілим склянкою соусу та додатково приправляємо сіллю і перцем. Ретельно розмішуємо всі складові салату та прикрашаємо свіжою петрушкою.

На стіл подаємо охолоджений салат з картоплею печеною по-шведськи. Цей салат чудово підійде як до вечері, так і до обіду.

Картопляна запіканка з цибулею і сиром

Картопляна запіканка з цибулею і сиром

Як приготувати смачну картопляну запіканку з цибулею і сиром? Ось простий рецепт:

1. Зачищаємо та ріжемо картоплю на кружечки. Картоплю можна обсмажити на сковороді з олією до золотистого кольору або просто варити в киплячій воді до готовності.

2. Під час варіння картоплі можна приготувати соус. Змішуємо у мисці мелений чорний перець, сіль, сметану, молоко та олію.

3. Цибулю ріжемо дрібненько і обсмажуємо на сковороді з олією до золотистого кольору.

4. Після готування картоплі, промиваємо її холодною водою та обсушуємо.

5. В склянку для запіканок кладемо шар картоплі, соусу, цибулі та сиру. Повторюємо цей процес п’ять разів або до закінчення інгредієнтів.

6. Зверху запіканку можна прикрасити шматочками помідорів та зеленню.

7. Поставити запіканку в попередньо розігріту духовку на 180 градусів та готувати протягом 25-30 хвилин.

8. Прикінцевий штрих – при подачі на стіл, запіканку можна полити майонезом та прикрасити зеленню.

Готову картопляну запіканку можна подавати як самостійне блюдо або з салатом з огірків, квасолі, кукурудзи та крабових паличок.

Овочева запіканка «Південна»

Щоб приготувати овочеву запіканку «Південна», нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 4-5 картоплин;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 1 помідор;
  • 150 г квасолі;
  • 150 г курки;
  • 100 г печериць;
  • 100 г молока;
  • 2 столові ложки олії;
  • 100 г сиру;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Всі овочі ми миємо та очищаємо. Картоплю та моркву нарізаємо навпіл і варимо приблизно 15-20 хвилин. Обсмажуємо цибулю на олії, додаємо курку, обсмажуємо разом ще п’ять хвилин.

Печериці нарізаємо дрібненько. Промиваємо квасолю. Після варіння картоплю з морквою розмішуємо, додавши масло, молоко, сіль та перець. Змішуємо, перекладаємо у форму для запіканки.

На картоплю кладемо обсмажену курку з цибулею, а на неї розкладаємо печериці та квасолю. Зверху кладемо нашу помідорку, нарізану кільцями. Заливаємо всі шари майонезом, посипаємо сиром та запікаємо в духовці протягом півгодини.

Запіканку «Південна» можна подавати на стіл як окремо страву або як гарнір до м’ясних страв. Приємного апетиту!

Що ж ще можна швидко і просто приготувати на вечерю

Що ж ще можна швидко і просто приготувати на вечерю

Вечеря – це час, коли важливо забезпечити себе якісним і смачним харчуванням. Тому, якщо у вас немає багато часу на готування, але хочеться чогось смачного, є кілька простих рецептів, які можна швидко приготувати.

Один з найшвидших варіантів – це салат з курки і кукурудзи. Для цього потрібно натерти курочку на дрібненькі шматочки і обсмажити на олії до золотистого кольору. Додайте кукурудзу, нарізану петрушку і зелений огірок. Змішуйте все разом і додайте майонезу за смаком.

Ще один варіант – це запечена картопля з квасолею і сиром. Заваріть квасолю і картоплю до готовності. Покрошіть цибулю і обсмажте її на олії до золотистого кольору. Додайте квасолю і картоплю в форму для запікання, посоліть і залійте майонезом. Посипте сиром і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

Ще один варіант – це швидка крабова запіканка. Змішайте крабові палички, натерту червону цибулю, тертий сир і мелений чорний перець. Розложіть масу в форму для запікання і зверху положіть тонко нарізані помідори. Залійте майонезом і поставте в духовку на 15-20 хвилин.

Піца за 5 хвилин на сковороді

Піца за 5 хвилин на сковороді

Щоб швидко приготувати смачну піцу на вечерю, вам знадобиться кілька інгредієнтів, які практично завжди є в будинку. Для початку, потрібно підготувати основу піци. Ви можете використовувати звичайне пшеничне або цільнозернове борошно. Додайте до нього дріжджі, цукор, сіль та олію. Замісіть тісто і залиште його на кілька хвилин, щоб його зростало.

Поки тісто піднімається, ви можете підготувати начинку для піци. Ви можете обсмажити куряче філе з овочами, додати крабові палички з цибулею та кукурудзою або використовувати будь-які інші інгредієнти, які вам подобаються. Додайте до начинки сир та соус, який вам подобається – томатний соус, майонез або сметана.

Тепер, коли тісто піднялось, ви можете починати готувати піцу. Розкатайте тісто на сковороді і поставте його на вогонь. Зверху викладіть начинку піци рівномірно, розподіляючи її по всій площі тіста. Посипте начинку тертим сиром та зверху злегка залейте майонезом або соусом.

Поставте сковороду з піцею на вогонь і готуйте приблизно 5 хвилин, поки тісто знизу не стане золотистим, а сир не розтопиться. Готову піцу можна прикрасити зеленим, петрушкою або свіжими овочами, які додають свіжість до страви.

Таким чином, за декілька хвилин ви можете приготувати смачну піцу на сковороді, яка задовольнить ваші гастрономічні бажання. Цей простий рецепт ідеально підходить для вечері, коли ви хочете чогось швидкого і смачного.

Рецепти салатів

У салатів є безліч рецептів, але деякі з них можна дуже швидко приготувати на вечерю. Один з найпростіших варіантів – це салат з курки і картоплі. Для цього обсмажуємо курку, нарізаємо її на шматочки разом з картоплею, додати цибулю і огірок. Все це залити майонезом і посолити за смаком. Такий салат буде готовий приблизно за півгодини.

Ще один варіант – крабовий салат. Для його приготування потрібно змішати крабові палички з цибулею, помідорами, кукурудзою і майонезом. Підсмажуємо скоринки з булочок з маслом і додаємо до салату. Перед подачею на стіл можна прикрасити салат зеленим горошком або петрушкою.

Іншим варіантом салату може бути салат з квасолі і сиром. Для цього варто зварити квасолю і картоплю, розмішуємо їх разом з кусочками сиру. Додати майонезу і помідори. Приправити салат зеленим горошком і цибулею. Згорнути все в листя салату і поставити в духовку на декілька хвилин. Гарячий салат з квасолею і сиром готовий до вечері.

“Паріжель”

“Паріжель”

Салат “Паріжель” – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Цей салат має безліч варіацій у рецептах приготування, але основний складовий елемент – це картопля.

Щоб приготувати салат “Паріжель”, спочатку необхідно обсмажити дрібненько нарізану червону цибулю на олії. Додаємо також кукурудзу та відварену квасолю. Все це змішуємо разом з салатами, зеленими помідорами і огірками.

Для приготування петрушкового соусу необхідно змішати майонез з маслом, додати мелений чорний перець та мелену петрушку. Розмішуємо все добре.

Після цього додаємо в салат дуже смачний соус і знову все добре перемішуємо. Залишаємо салат “Паріжель” протягом півгодини для насичення смаку.

На вечерю можна подавати салат “Паріжель” з додаванням курячого м’яса або крабових паличок. Також можна додати до салату картоплю, готову у духовці з сиром.

Салат “Паріжель” буде смачним і ситним, як з сметаною, так і з майонезом. Додати до салату можна також посолити за смаком.

Салат з сиром «Сулугуні»

Вечері, коли не має багато часу готувати, салат з сиром «Сулугуні» буде відмінним вибором. Його приготувати дуже просто і швидко. Для цього нам знадобиться огірок, крабові палички, помідори, петрушка, кукурудза, квасоля, картопля, сир “Сулугуні” і майонез.

Спочатку помідори і огірок наріжемо дрібненько. Крабові палички розмішуємо на шматочки. Квасолю і картоплю обсмажимо на олії. Це займе близько півгодини. За цей час змішаємо огірки, помідори, крабові палички, кукурудзу і квасолю. Додамо до салату мелений сир «Сулугуні» і майонез. Все добре перемішаємо.

Коли картопля остигне, додамо її до салату. Також можна додати мариновані помідори і перець. Посолимо за смаком. Якщо сир не дуже солодкий, можна додати трохи цукру. Все ретельно перемішуємо.

Салат з сиром «Сулугуні» подаємо на стіл за 10-15 хвилин після приготування. Прикрашаємо зеленим кропом або петрушкою. Також можна додати куряче філе, попередньо обсмаживши його на олії. Для особливої пікантності можна залити салат соусом з сметани, червоної молотої паприки і чорного молотого перцю.

Салат з помідорів з цибулею і руколою

Салат з помідорів з цибулею і руколою – це простий і швидкий рецепт, який можна приготувати на вечерю. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

  • п’ять помідорів
  • одна цибуля
  • декілька гілок руколи
  • пів склянки зелені (петрушка, кріп, кріп, зелена цибуля)
  • декілька ложок меленого сиру
  • майонез або сметана для заправки
  • сіль, чорний перець за смаком

Для приготування салатику з помідорів з цибулею і руколою спочатку промиваємо і розмішуємо помідори. Потім нарубуємо їх на кубики або зрізаємо на круги. Цибулю шинкуємо дрібненько і також додаємо до помідорів.

Руколу ми також промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо до інших інгредієнтів. Сиру нарізаємо меленькими кубиками або трішки потираємо на тертці.

Для соусу змішуємо майонез або сметану зі смаком солі та перцю. Заправляємо салат таким соусом і ретельно перемішуємо.

Готовий салат з помідорів з цибулею і руколою можна прикрасити декількома гілками руколи та посипати трохи меленого сиру.

Цей салат стане чудовою стравою для вечері. Він швидкий і смачний, а також корисний завдяки вмісту крапельок курки і руколи.

“Ніжність”

Як часто ми, готуючися до вечері, хочемо щось швидко і смачно приготувати. Але цьому зазвичай перешкоджає недостатній час або вдалі рецепти. Сьогодні я запропоную вам рецепти декількох ніжних страв, які можна приготувати дуже швидко.

Перший рецепт – це куряча картопля з крабовим соусом. Для цього нам знадобиться п’ять курячих філе, кілька картоплини, червона цибуля, огірок, помідори, майонез і крабовий соус. Курячі філе обсмажуємо на розігрітій олії, нарізаємо дрібненькими кубиками. Картоплю теж нарізаємо кубиками і варимо до готовності. Додамо до філе картоплю, цибулю, огірок і помідори, все тщо розмішуємо і заправляємо майонезом і крабовим соусом.

Другий рецепт – це салат з куркою, картоплею і сиром. Нам знадобиться курка, картопля, майонез, сир, цибуля, петрушка, молоко і олія для смаження. Курку обсмажуємо на розігрітій олії, додамо нарізану картоплю і продовжуємо готувати до готовності. Після цього додаємо нарізану цибулю, петрушку і сир, розмішуємо. Залити майонезом і додати трошки молока для ніжності салату.

Третій рецепт – це овочевий салат з майонезом. Ми використовуємо такі овочі, як огірки, помідори, печериці, кукурудза і квасоля. Всі овочі ми промиваємо, нарізаємо на кубики і змішуємо у мисці. Додаємо майонез, з’єднуючи всі інгредієнти в один смачний салат. На додаток, можна прикрасити салат зеленою петрушкою.

Отже, як бачимо, є багато швидких і смачних рецептів, які можна приготувати на вечерю. Головне – мати декілька продуктів на кухні і трохи уяви. Не бійтеся експериментувати і створювати свої власні ніжні страви.

Салат з кукурудзою квасолею куркою і…

Салат з кукурудзою, квасолею, куркою і іншими інгредієнтами – відмінна ідея на швидку вечерю. Для приготування цього смачного салату необхідно:

  • 1 курка;
  • 4 куховарські картоплини;
  • 1 склянка майонезу;
  • 1 склянка молока;
  • 1 склянка квасолі;
  • 1 склянка кукурудзи;
  • 1 червона цибуля;
  • 2 огірки;
  • 2 помідори;
  • 100 г крабового м’яса;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 столові ложки зеленої петрушки;
  • сіль, чорний перець;
  • олія для обсмажування;

Спочатку приготуємо курку: змішуємо майонез з молоком, додаємо сіль і перець за смаком, і заливаємо цю суміш куркою. Викладаємо курку на великий лист фольги, завертаємо і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Після цього курку витягуємо, знімаємо з неї шкірку і розкладаємо на дрібненькі шматочки.

Варимо картоплю до готовності, чистимо і нарізаємо її кубиками. Помідори і огірки також нарізаємо кубиками, крабове м’ясо мелимо, петрушку рубаємо.

Всі інгредієнти (кукурудзу, квасолю, картоплю, курку, помідори, огірки, крабове м’ясо, петрушку) змішуємо в одній мисці. За смаком додати майонез, мелений сир і розмішуємо все разом.

Салат готовий!