ДБР викрило суддю, який за вказівкою ФСБ збирав дані про своїх колег та полонених ЗСУ

Суддю Брянківського районного суду Луганської області викрили на роботі на російські спецслужби. Чоловік збирав особисті дані українських суддів, а також полонених військовослужбовців та передавав їх ворогу, повідомила прес-служба відомства у п’ятницю, 8 березня.

Як повідомляється, суддя отримав доступ до закритих суддівських груп у різноманітних месенджерах. Там він збирав особисті дані українських суддів, як то фотографії, номери телефонів, електронні поштові скриньки, посади та інші установчі дані. Особливу увагу чоловік приділяв суддям з проукраїнською позицією.

Крім того, він за завданням російських кураторів вивідував дані про українських військових та їхню рідню, які перебувають в російському полоні. Потім ці дані спецслужби росіян використовували під час допиту полонених українців.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала екс-чиновників філії «Харківгаз» за співпрацю з росіянами під час боїв за Харків. Чоловіки допомагали окупантам викрадати газ, який потім використовували для потреб російських військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *