Опалювальний сезон в Україні завершать достроково

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв’ю виданню Le Figaro, повідомила прес-служба НАК у вівторок, 19 березня.

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня», – сказав він.

За його словами, Україна спокійно пережила зиму, а українська енергосистема дуже надійна. Але це зовсім не означає, що росіяни не намагалися атакувати її щодня.

«Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня», – додав Чернишов.

Чиновник нагадав, що Україна пройшла зиму з газом винятково власного видобутку.

«З 2023 року я можу з гордістю заявити, що Україна більше не імпортує газ ні з Росії, ні з Європейського Союзу. Ми є самодостатніми», – заявив він.

Зауважимо, що зазвичай в Україні опалювальний сезон стартує 15 жовтня, а закінчується 15 квітня. Однак, за умови встановлення середньодобової температури повітря на рівні 8 градусів вище нуля впродовж трьох днів місцева влада з урахуванням прогнозу може ухвалити рішення про припинення подачі тепла до будинків. Зокрема, 13 березня, під час чергового засідання Луцької міської ради члени виконкому ухвалили рішення про припинення опалювального сезону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *