Як доглядати за газоном восени: вісім порад

Для того, щоб улюблений газон радував очі навесні, перед зимою необхідно забезпечити йому правильний догляд.

Про це повідомляє New Voice

Досвідчені садівники рекомендують підготувати газон до зимового періоду, тоді стан трави у наступному сезоні буде ідеальним.

Поради, як доглядати за газоном восени

Скошування трави

Перед зимою дуже важливо правильно скосити траву. Якщо не робити цього, можна спровокувати гниття під снігом, якщо підстригти занадто коротко, отримати ослаблену кореневу систему. Останнє скошування трави необхідно провести при температурі нижче +5 градусів, але до настання морозів і залишити траву висотою п’ять сантиметрів.

Очищення віл листя та сміття

Газон необхідно регулярно очищувати від листя та зайвого сміття, а перед зимою його необхідно регулярно прибрати, щоб запобігти процесу загнивання та появі плісняви. Листя, що нападало на газон з дерев, можна зібрати та використати на городі чи в саду.

Аерація

Кореневій системі газону необхідно забезпечувати доступ до кисню та покращувати дренаж трави. Ідеально скористатися для цього аератором або звичайними вилами. Ці інструменти допомагають уникнути ущільнення ґрунту, застоювання води та покращити поглинання повітря.

Удобрення

Для удобрення газону перед зимою ідеально підходять сезонні (осінні) добрива, які містять малу кількість азоту та багаті на калій і фосфор.

Вапнування

Кислий ґрунт газону необхідно вапнувати перед зимою. Кислотний баланс ґрунту можна провести завдяки спеціальним тестам.

Бур’яни та мох

Перед зимою обов’язково почистити газон від бур’янів та моху. Це можна зробити вручну або за допомогою спеціальних, не шкідливих для трави засобів.

Полив

Добре зволожений ґрунт допомагає траві пережити морози, тому, якщо протягом зими випадала невелика кількість дощів, газон необхідно додатково поливати.

Накривання газону

Накривати газон спеціальними матеріалами фахівці рекомендують тим, у кого суворі зими та рясні снігопади. Це допомагає запобігти вимерзанню та пошкодженню.


343

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *