Через коронавірус в Україні зріс середній розмір лікарняного

Через коронавірус в Україні зріс середній розмір лікарняного
Середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності, встановлений Фонду соціального страхування склав 365,26 грн за один день.

Про це повідомляє пресслужба відомства на урядовому порталі.

“За оперативними підсумками I кварталу 2021 року зростання середньоденної допомоги в порівнянні з тим же періодом минулого року склав 15,9%. Всього в січні-березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж в січні-березні 2020 року”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнюють, що з початку 2021 року обсяг щомісячних надходжень частки від ЄСВ на рахунок Фонду соцстрахування не покриває потребу у видатках відомства.

“У I кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у витратах за той же період без урахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн – витрати на лікарняні, декретні та страхові виплати потерпілим на виробництві”, – інформує ФССУ.

Значне зростання витрат за лікарняними листками спостерігається з осені минулого року. Відомство стверджує, що це зростання пов’язане з:

захворюванням українців COVID-19;

збільшеним споживанням в догляді за хворими дітьми;

ізоляцією від COVID-19 контактних осіб;

сезонним підвищенням захворюваності;

випадками загострення хвороб через заборону планових госпіталізацій;

відсутність або менші обсяги проходження реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних установ.


0