У Кабміні розповіли про механізм стримування цін

У Кабміні розповіли про механізм стримування цін
Влада України може знизити ставку податку на додану вартість на всі види сільськогосподарської продукції для стримування зростання цін на продукти.

Про це сказав міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко в ефірі телеканалу Україна 24 в п’ятницю, 23 квітня.

За його словами, відповідальна державна політика при інфляції – “це передовсім послідовні заходи щодо зниження ціни на соціально значущі продукти харчування, які входять у продуктовий кошик українського споживача”.

Лещенко пояснив, що в країнах ЄС проблематику інфляції в продуктовому наборі регулюють безпосередньо зниженням ставки податку на додану вартість.

“У більшості європейських країн ця ставка нижча ніж 10%. Ми в цьому році на окрему групу сільськогосподарської продукції знизили ставку з 20% до 14% і вважаємо за необхідне, щоб цю ставку, 14%, поширити на всі види сільськогосподарської продукції. Тим самим зменшити зростання цін і забезпечити максимально стабільне виробництво сільськогосподарської продукції”, – сказав Лещенко.


0