Стало відомо коли можуть виставити на продаж ПриватБанк

Стало відомо коли можуть виставити на продаж ПриватБанк
У Національному банку України почнуть готувати ПриватБанк до продажу після закінчення кризи, яку викликала пандемія COVID-19.

Про це пише сайт НВ.

У НБУ відзначили, що підготовка до виходу держави з капіталу держбанків почнеться після того, як буде досягнуто стабільне відновлення економіки. Це станеться, коли реальний ВВП України зростатиме протягом двох кварталів поспіль.

Також в Нацбанку озвучили вимоги до потенційних покупців:

– бездоганна ділова репутація;

– задовільний фінансовий / майновий стан;

– прозора структура власності.

“Регулятор повинен розуміти, хто конкретно стоїть за інвестиціями в банк”, ㅡ наголосили в НБУ.

Глава Нацбанку Кирило Шевченко заявив в одному з інтерв’ю, що ПриватБанк скоро буде виставлено на продаж. “Ми вважаємо, що приватизація ПриватБанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США і ЄС”, – зазначив глава Нацбанку. На його думку, судові процеси з Коломойським і Боголюбовим можуть бути завершені вже в цьому році. Всього їх близько 100.

Приватбанк був націоналізований в грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн.

Розслідування агентства Kroll показало, що ПриватБанк був “об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій щонайменше протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше на $5,5 млрд”.


0