Звинувачений у масштабних розкраданнях нардеп розлучився з дружиною і просить суд віддати заставу, бо збіднів

Звинувачений у масштабних розкраданнях нардеп розлучився з дружиною і просить суд віддати заставу, бо збіднів
Вищий антикорупційний суд України відмовив нардепу Ярославу Дубневичу у клопотанні скасувати 90 млн грн застави, застосованої до нього у 2019 році.

Про це пишуть Наші гроші з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

На думку адвоката нардепа Ігоря Федоренка, на сьогодні статки нардепа суттєво зменшились. У 2018 році доходи Дубневича становили 30 млн грн, а вже у 2020 і – близько 0,5 млн грн. У 2018-му нардеп задекларував $3,10 млн готівки, а сьогодні Дубневич зберігає готівкою 5,05 млн грн.

Також, адвокат наголосив, що при застосуванні застави суд посилався на наявність у Дубневича активів за кордоном – зокрема, про 100% корпоративних прав швейцарської фірми “Ліг Енерджі Холдінг АГ”, до якої наразі Дубневич вже не має стосунку.

За час слідства Ярослав Дубневич встиг розірвати шлюб, і зараз веде судову тяжбу про поділ спільно нажитого майна. За інформацією сайту “Судова влада України”, засідання з поділу статків експодружжя Дубневичів відбудеться 6 липня у приміщенні Личаківського райсуду Львова.

Водначас, як пояснюють у ВАКС, цей спір не впливає на ризик переховуватись від слідства, тим більше, що екс-подружжя вирішує питання своїх часток у вже арештованому майні. Тож суд відмовив у скасуванні застави.

Нагадаємо, Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні більше 93 млн гривень ПАТ “Укрзалізниця”.

У жовтні 2019 року Верховна Рада зняла з нардепа депутатську недоторканість та дала дозвіл на його арешт. Відтак, йому було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Наразі досудове розслідування у справі завершено, триває ознайомлення з матеріалами справи. По його завершенні обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

ЗМІ раніше писали, що ВАКС зняв арешт з вилучених у нардепа коштів. Однак у січні 2021 суд знову арештував майно Дубневича.

Цікаво, що Дубневич приховав від слідства 200 золотих злитків, які офіційно належали його родині, а згодом виявилися проданими.


297