Назвали вартість проїзду по першій в Україні платній трасі

Перша концесійна автомагістраль в Україні з’єднає міста Краковець і Рівне, пройшовши через Львів і Броди. Вартість проїзду скласти близько 8 євроцентів за кілометр (2,5 грн).

Про це повідомляє Forbes Україна.

За словами першого заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрія Івка повна протяжність платної дороги, що з’єднує містечко Краковець на польсько-українському кордоні та обласний центр Рівного, складе приблизно 280 кілометрів.

Таким чином, вартість повного проїзду по концесійній автомагістралі складе трохи понад 700 гривень за поточним курсом. Втім, у платної дороги обов’язково буде безплатна альтернатива. Ось тільки, якість дорожнього покриття на ній не уточнюється.

Техніко-економічне обґрунтування проекту виконала своїм коштом компанія “Автомагістраль-Південь”. Концесійні дороги будуватимуться в Україні” з нуля”, а керуюча компанія стягуватиме з водіїв плату за проїзд по ній. Однак, вибрати концесіонера / інвестора можна буде тільки після прийняття законопроекту Про концесії – в Укравтодорі сподіваються, що це відбудеться найближчим часом. Тоді можна буде оголосити конкурс, оголосити переможця і приступити до будівництва платної автомагістралі.


172